CHP'li Bayraktutan: ''Artvin Halkı gerekli sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmelidir''

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan:''Sağlık konusu o kadar önemlidir ki; anında müdahalede bulunamadıysanız başka zaman bunun telafisi olmaz. Dakikaların hatta saniyelerin önemli olduğu bir durumda; gerekli bir müdahalenin yapılamamasının, geç kalınmasının bedeli hayatlarımızla ödenir ve giden canlar geri gelmez'' ifadesinde bulundu.

Vekil Haberleri 11.03.2020, 15:37
CHP'li Bayraktutan: ''Artvin Halkı gerekli sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmelidir''

Uğur Bayraktutan: ''Artvin’deki ağır bir hastanın Rize’ye, Trabzon’a veya Erzurum’a zorunlu şekilde sevk edilmesi demek hayata tutunmasının engellenmesi, ağır kalıtsal hasarlara neden olunması ve örneklerle sabit olunduğu gibi Canından olması demektir. Artık Artvin iline komşu illerimiz bile yetersiz kalmakta Tokat gibi uzak illerimize sevk yapıldığı gözlemlenmektedir.  Bu yollar, zaten gidene kadar hastayı iyice ağırlaştırmakta; Hastanın kurtulma olasılığını asgari düzeye çekmektedir. Artvin Devlet Hastanesine Koroner Anjiografi Ünitesi derhal kurulmalı; Sosyal Devlet ilkesinin gereği olarak Artvin Halkının Sağlık Hizmetlerinden yerinde faydalanması sağlanmalıdır.

Artvin ili ve ilçelerindeki Devlet Hastanelerinde Koroner Anjiografi Ünitesi bulunmadığı; hastalarımızın zorunlu olarak en yakın Anjiografi Ünitesi olan Hastaneye en az 2 saat mesafede olan illere sevk edildiği vatandaşlarımız tarafından dile getirilmektedir.

Artvin halkı yaşamsal açıdan en önemli 2 saatin yolda geçmesi nedeni ile Kriz anında adeta ölüme terk edilmektedir. Anjiografi sadece Kriz sırasında yaşam kurtarmak için değil, Koroner Damar Hastalıklarında da (KAH) en güvenilir teşhis yöntemi olup, gerekli müdahale ile hayat kurtarıcıdır. Kriz sırasında Anjiografi yapamayan bir kardiyoloğun gerekli müdahalede bulunma ihtimali asgari seviyeye düşmektedir. Sosyal Devlet gereğince Artvin Halkının gerekli sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmesi adına gerekli çalışmaların ivedilikle yapılması gerekmektedir.

Bu Bağlamda;

  1. Artvin ili ve ilçelerindeki Devlet Hastanelerinde Koroner Anjiografi Ünitesi mevcut mudur?

  1. Karadeniz Bölgesi genelinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı Koroner Anjiografi Ünitesiiçeren Hastaneleri listeler misiniz?

  1. Vatandaşlarımızın yüzlerce kilometre mesafedeki hastanelere sevklerinin önüne geçmek, Sağlık Hizmetlerinden ivedilikle yararlanabilmeleri adına bir çalışmanız var mıdır?

  1. Artvin İlinde vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmetine yerinde ulaşabilmesi adınaKoroner Anjiografi Ünitesi ne zaman kurulacaktır?

Yorumlar (0)