CHP'Lİ BAYRAKTUTAN ARTVİN'DE ONKOLOJİ HASTANESİNİN NE ZAMAN KURULACAĞINI SORDU

CHP YDK Başkanı Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan Artvin ilinde kanser hastalarının tedavi süreçlerinde yaşadıkları zorluklar hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 27.07.2022, 12:11
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN ARTVİN'DE ONKOLOJİ HASTANESİNİN NE ZAMAN KURULACAĞINI SORDU

Bayraktutan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Çernobil faciası neticesinde Doğu Karadeniz bölgesinde her geçen gün artan kanser vakaları nedeni ile vatandaşlarımız Kanser hastalığı tanısı sebebi ile Hastanelere akın etmekte ve tedavisi için çevre il ve ilçelere gitmek zorunda kalmaktadır. Kanser ölümleri Karadeniz’de hemen hemen her eve uğramış, her ailenin canını yakmıştır. Karadeniz’de her geçen gün artan Kanser ölümlerinin önüne geçebilmek ve bölge insanın sıklıkla yaşadığı Kanser hastalığına tedavi sağlayabilmek adına Artvin İlinde Onkoloji Hastanesi açılması elzemdir. Sadece Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 7 binin üzerinde kanser hastası olduğu, bu hastaların %70’inin Artvin ve ilçelerinden geldiği ifade edilmektedir. Günümüz şartlarında Artvin ilinden en yakın Rize iline tedavi için gidilmesinin ekonomik ve psikolojik yükü ortadadır. Hastaların Rize iline gitmesi sebebiyle bu süreçte yaşanan ekonomik ve psikososyal sıkıntıları asgari düzeye indirmek, Artvin ilinde yaşayan vatandaşlarımızın yerinde sağlık hizmetine ulaşabilmesini sağlamak amacıyla ilk etapta Artvin Devlet Hastanesi bünyesinde tanı koyacak, tetkik ve tedavi süreçlerinin yürütülebileceği bir Onkoloji Bölümü kurulmalıdır. Ayrıca tüm mağduriyetlerin önüne geçmek için Artvin ilinde uygun görülen bir noktaya donanımlı bir Onkoloji Hastanesi kurulması adına çalışmalara ivedilikle başlanılması gerekmektedir." ifadelerini kullandı. 

Bayraktutan'ın Fahrettin Koca'ya yönelttiği sorular şu şekilde;

1-    Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan Onkoloji Hastanesi veya bölümlerinde tedavi gören kaç hasta vardır? Bu hastanelerde Artvin ili nüfusuna kayıtlı kanser tedavisi gören kaç hasta vardır?

2-    Bu hastaların yerinde sağlık hizmetine ulaşabilmesi adına Artvin devlet Hastanesi bünyesinde Onkoloji Bölümü ne zaman açılacaktır?

3-    Artvin ilinde uygun görülen bir yere Onkoloji Hastanesi kurmayı düşünüyor musunuz? İlgili konuda yürütülen her hangi bir çalışma mevcut mudur? Mevcut ise detayları kamuoyuyla paylaşır mısınız?

4-    Doğu Karadeniz’de her geçen gün artan Kanser ölümlerinin önüne geçebilmek ve Artvin Halkının sıklıkla yaşadığı Kanser hastalığına tedavi sağlayabilmek adına bölgede Onkoloji Hastanesi ne zaman açılacaktır? Bir takvim açıklar mısınız?

Yorumlar (0)