CHP'Lİ BAYRAKTUTAN: 1283 HARBİYE'NİN ONURUDUR!

Bayraktutan: ''13 Mart tarihinde Ankara’daki Kara Harp Okulu’ndaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü kutlama töreninde yaşanan skandal yazılı ve görsel basında gündem olmuştur. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesinin katıldığı törende 2’si kadın, 3 Harbiyelinin Atatürk’ün öğrenci numarası 1283 okunduğunda saygı ve gelenek gereği ayağa kalkması gerekirken, yerlerinden kımıldamadıkları görüntüler ilgili Bakanlığın Youtube kanalından yayınlanmıştır.''

Vekil Haberleri 17.03.2020, 16:03
CHP'Lİ BAYRAKTUTAN: 1283 HARBİYE'NİN ONURUDUR!

Bu Bağlamda; 


1-    İlgili törende kabul edilemez bu eylemi gerçekleştirenler kimlerdir? Hangi görev ve rütbededirler?

2-    Bu kişiler böylesine saygısız bir harekette bulunma cesaretini nereden almaktadırlar?

3-    Ülkemizdekien köklü ve en asil kurumlarından olan; ‘’Çağdaş Türkiye idealinin sarsılmaz güvencesi kahraman Türk Ordusuna 1834 yılından bu yana subay yetiştirenilim ve irfan yuvası’’ Harbiye’nin itibarını zedeleyen ilgili kişiler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

4-    5237 sayılı TCK’nın 220. maddesinde örgütlü suçun işlendiğinin ve örgütün varlığının kabul edilebilmesi için; üye sayısının en az üç kişi olması gerçeği üzerine yapılan bu hadsiz eylemin örgütlü bir hareket olup olmadığı araştırılmış mıdır?

5-    Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı düşmanlık hissi güderekbu saygısız eylemi gerçekleştiren ilgili kişilerin görevine ne zaman son vereceksiniz?

Yorumlar (0)