CHP'li Başevirgen; "Çiftçi Artık Asit Yağmurlarına Karşı Önlem Alıyor!"

CHP Manisa Milletvekili ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başevirgen, bölgesi Manisada çiftçiler ile bir araya gelerek sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

Vekil Haberleri 16.08.2019, 16:00 16.08.2019, 16:08
CHP'li Başevirgen; "Çiftçi Artık Asit Yağmurlarına Karşı Önlem Alıyor!"

Başevirgen, çiftçilerin topraklarının sağlığı ve verimliliği ile ilgili endişelerinin iyice arttığını, jeotermal santrallerin neden olduğu olumsuz etkilerin giderek daha da hissedilir olduğunu söyledi.

"Jeotermal İlletinden Bölgemizi Kurtarmamız Şart!"

CHP'li vekil; "Bölgem Manisa tarımın can damarı. Bereketli Gediz Vadisi bu ülkenin en önemli tarımsal zenginliklerinden biri. Yıllardır her şekilde korunmasına yönelik verdiğimiz mücadele bugün de devam ediyor. Jeotermal santrallerin bu verimli arazilere ne kadar çok zararı olduğunu her platformda dile getirdik. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte direniş gösterdik, mecliste yaşama faaliyetlerimizin en önemli başlıklarından biri haline getirdik. Ancak yine de bu santrallerin tüm olumsuzluklarını yaşamaya devam ediyoruz" dedi.

"Doğal Yağışlara Önlem Yerini Asit Yağmurlarına Karşı Önleme Bıraktı!"

Bekir Başevirgen, Manisanın özellikle Sarıgöl, Alaşehir, Salihli bölgesinin iklimsel olarak yağış alan bir bölge olduğunu belirterek, "Çiftçilerimiz eskiden, olası dolu yağışlarına önlem olarak ürünlerini korumak adına tarlalarını kanaviçe örtülerle kaplarlardı. Şimdi ise jeotermal santrallerin havaya karışan zehirli gazları, her yağıştan sonra asit yağmuru olarak topraklarımıza düşüyor. Sadece tarlalardaki mahsülü değil, oradan da toprağa karışarak yeraltı sularımızı zehirliyor. Gediz Ovası göz göre göre ölüme, halkımız ise binbir türlü hastalık riskine terkediliyor." ifadelerini kullandı. 

"Kurtarmak Hâlâ Elimizde!"

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen bölgenin hala kurtarılabilir olduğunu, jeotermal santrallerin ruhsatlandırmalarının önlenmesi ve Gediz Nehrinin ıslah çalışmalarının yapılması ile bu eşsiz vadinin yine eski verimli günlerine kavuşturulabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)