CHP'li Başarır: "Siz gidin, o tüpçüye 750 milyon doların hesabını sorun!"

Bugün, Yalova’nın seçilmiş Belediye Başkanı olan Vefa Salman’ın görevden alınmasıyla ilişkin davanın 7 Eylül tarihine ertelenmesinden sonra basın mensuplarına açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır çarpıcı sözler sarfetti.

Vekil Haberleri 08.06.2021, 15:21 08.06.2021, 15:27
CHP'li Başarır: "Siz gidin, o tüpçüye 750 milyon doların hesabını sorun!"

Bugün, Yalova’nın seçilmiş Belediye Başkanı olan Vefa Salman’ın görevden alınmasıyla ilişkin davanın 7 Eylül tarihine ertelenmesinden sonra basın mensuplarına açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: “Biz, adalet istiyoruz. Dava 7 Eylül’e bırakıldı. Biz bunları eski Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde görüyorduk. Mahkemenin bu kadar uzak tarihlere bırakılması anlaşılır gibi değil. Konuyla ilgili, 15 gün önce MASAK Raporu çıktı. Rapor Mahkemeye gelmedi. Biz bu sürede Ankara’dan İstanbul’a Adalet Yürüyüşü yaptık. Bir rapor 15 günde Mahkemeye ulaşmaz mı? Çünkü o raporda Sayın Vefa Salman’ın ve arkadaşlarının suçsuz olduğu, Yalovalının bir kuruş parasına tenezzül etmedikleri ortaya çıkmış. Ama bu rapor Mahkeme dosyasına girmiyor” dedi.

Vefa Salman’ın Hakkı Soylu Tarafından Gasp Edildi

Sabah ve Demirören yayın grubunun Yalova’daki dava ile ilgili 15 milletvekiline suçlayıcı haberler yapmasını eleştiren CHP’li Ali Mahir Başarır: “Dün, biz 15 milletvekili ile buradaydık. Biz buraya haksızlık yapan İçişleri Bakanı’na tepki ve seçilmiş Belediye Başkanımızın hakkını aramak için geldik. Siz gidin o tüpçüye 750 milyon dolar nerede diye sorun. Halkın parasıyla kredi çekeceksin, yolsuzluk yapacaksın sonra bizleri basın yoluyla suçlayacaksın.  Milletvekilleri yolsuzluğun karşısında olduğu için yürür. Burada Yalova’nın seçilmiş tertemiz bir belediye başkanı var. Soylu tarafından hakkı gasp edildi, Yalovalının iradesi gasp edildi. Yalova’nın seçilmiş Belediye Başkanı Vefa Salman’ın bir an önce görevine dönmesi gerekir. Dönmediği her gün Yalovalılar için bir zulümdür. Ya da Saray bizim dediğimizi yapsın. Derhal o İçişleri Bakanı’nın görevine son versin; namuslu, ahlaklı ve bu ülkede güvenliği sağlayabilecek, haklıya hakkını teslim eden bir İçişleri Bakanı getirsin” sözlerini dile getirdi.

Yorumlar (0)