CHP'li Barut:"Zamlar geri çekilsin, vergiler düşürülsün"

Ayhan Barut'tan doğalgaz ve elektrik zamlarıyla ilgili iktidara açık çağrı geldi.

Vekil Haberleri 04.09.2022, 13:09
CHP'li Barut:"Zamlar geri çekilsin, vergiler düşürülsün"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yılbaşından bu yana konutlar için doğalgaza toplamda yüzde 110, elektrikte ise yüzde 85 zam yapıldığını aktararak zamların geri çekilmesini ve vergilerin mutlak suretle düşürülmesini istedi. Ekonomik kriz altında yurttaşların açlık ve sefaletle boğuştuğunu bildiren Barut, "AKP'nin yanlış politikaları sonucu mağdur edilen yurttaşı kara kışa daha fazla mahkum etmeyin" dedi.

"İNDİRİM DEĞİL BİNDİRİM"

Türkiye'de derinleşen ekonomik kriz nedeniyle esnafından çiftçisine, işçisinden emeklisine toplumun tüm kesimlerinin zora düşürüldüğünü ifade eden Ayhan Barut, "Halkımız iğneden ipliğe her şeye gelen fahiş zamlardan dolayı büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Bu sorunların arasında kış geliyorken doğalgaz ve elektrik faturalarının son zamlarla birlikte ödenemez hale gelmesi öne çıkıyor. Ne yazık ki yurttaşlarımız zaten katlanan elektrik ve doğalgaz faturalarına indirim yapılmasını beklerken maalesef iktidar tarafından yine halka darbe vuruldu, indirim değil bindirim yapıldı" diye konuştu.

"KONUT KULLANIMINDA VERGİ KALDIRILSIN"

AKP iktidarının yapılan zamları 'algı operasyonları' ve 'gerçekleri saptırarak' farklı nedenlere dayandırdığını kaydeden Ayhan Barut, şunları belirtti.
"Biliyoruz ki bunlar yavuz hırsız misali hem suçlu hem güçlü olmaya çalışıyorlar, gerçekleri saptırıp algı operasyonları çekerek neden oldukları sorunlara kılıf uydurmaya çalışıyorlar. Bu çabayı neden oldukları sorunları çözmek için kullanmak akıllarına gelmiyor. Çünkü onların akıllarında varsa yoksa rant var. Bakın dolar yılbaşından bu zamana kadar yüzde 37 arttı. Brent petroldeki artış ortalama yüzde 28. Son günlerde bu oran daha da düşük. Oysa elektrik ve doğalgazdaki zamlar bu oranların çok üstünde. Niye? Çünkü yanlışlarının bedelini halkımıza ödetiyorlar. Amasız, fakatsız, lakinsiz, hiçbir şart öne sürülmeden derhal enerji girdileri ve ürünlerindeki yüksek vergiler düşürülmeli, elektrik faturalarına eklenerek konut abonelerinden zorla tahsil edilen kayıp/kaçak bedeli ve dağıtım şirketlerine ilave kazançlar sağlayan kalemler iptal edilmelidir. Özellikle konutlarda temel elektrik ve doğalgaz kullanımında KDV ve ÖTV gibi vergiler kaldırılmalı, yapılamıyorsa minimum düzeye düşürülmelidir."

Yorumlar (0)