CHP'li Barut: Yerli üretime sonuna dek sahip çıkıp desteklemeliyiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'dan dünyanın bir çok ülkesine çilek ihracatıyla büyük bir başarı öyküsüne imza atan Yaltır A.Ş.'yi ziyaret edip işletmede incelemelerde bulundu.

Vekil Haberleri 07.01.2021, 09:46
CHP'li Barut: Yerli üretime sonuna dek sahip çıkıp desteklemeliyiz

Bereketli topraklarıyla ünlü Adana'nın sadece geleneksel olarak narenciye, pamuk, mısır ve karpuz gibi üretimiyle anılmamasını isteyen Barut, "Yalex markasıyla yıllık binlerce ton çilek üretip dünyanın dört bir tarafına ihraç eden firmalarımızla gurur duyuyoruz. Bu başarı öyküsünün mimarlarını canı gönülden kutluyoruz. Yerli üretim ve üretene daha çok destek verilmeli" dedi.

MEHMET YALTIR VE EKİBİYLE BİRLİKTE İNCELEMELERDE BULUNDU

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Yalex markasıyla yıllık 12 bin tonun üzerinde çilek üreterek Rusya'dan Avrupa ülkelerine dek dünyanın dört bir tarafına ihracat gerçekleştiren Yaltır A.Ş.'yi ziyaret etti. Yaltır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaltır başta olmak üzere işletme yöneticileri ve çalışanlarla bir araya gelen Ayhan Barut, tesiste incelemelerde bulunup bilgi aldı. Aynı zamanda çilek fidesi de yetiştirip üreticilerle buluşturan Mehmet Yaltır ve ekibini kutlayan Ayhan Barut, tebriklerini iletip başarı dileklerini paylaştı. Yaltır A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaltır da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek çalışmaları hakkında bilgiler sunup ayrıntılı değerlendirmelerde bulundu.

"YÜREKTEN KUTLUYOR, TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Tarımsal alanda faaliyet gösteren bir Adana firmasının örnek bir işletmecilik anlayışı sonucu çilek üretimiyle elde ettiği başarının takdir edilmesi gerektiğine dikkat çeken Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Tarım olmadan yaşamsal gereksinimlerin karşılanması mümkün değildir. Bu ilkeden yola çıkarak her zaman tarıma ve üretene destek verilmesi gerektiğini vurguluyoruz. Bereketli topraklara sahip Adana'da pamuğuyla, narenciyesiyle, buğdayıyla, mısırı, karpuzu, patatesi, soğanı, soyası ve ayçiçeğiyle geleneksel üretim hep ön planda görülüyor. Ancak burada Yalex markasıyla yetiştirdiği çileği dünyaya ulaştıran Yaltır A.Ş. gibi Adanalı üreticiler de var. Bu başarı öyküsüyle gurur duyuyor ve övünüyoruz. Yıllık 12 bin tonun üzerinde çilek üreten, yetiştirdiği çilek fidesini üreticilerle buluşturan Adana'nın değeri Yaltır A.Ş. ve tüm çalışanlarını, bu başarının mimarlarını yürekten kutluyoruz. Adana ve ülkemiz için gösterdikleri gayreti alkışlıyoruz. Bize gösterdikleri ilgi ve yakınlık için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi yerli üretim ve üretene daha çok destek verilmesini istiyoruz. Yerli üretim ve üretene sonuna dek sahip çıkıp desteklemeliyiz. Bu sağlanırsa, Adana ve Türkiye üreten hale gelirse, çiftçimiz ürettiğinden kazanırsa, bundan hepimiz kazançlı çıkarız."

Yorumlar (0)