CHP'li Barış Karadeniz'in 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Karadeniz mesajında;

Vekil Haberleri 18.09.2021, 14:18
CHP'li Barış Karadeniz'in 19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı

''Aziz milletimiz ülkemiz kurulduğundan bu yana; içindeki tam bağımsız ve özgür Türkiye ideolojisi ile yaşlı-genç, kadın-erkek demeden cephelerde canı pahasına mücadele etmiş, bu uğurda nice canları şehit ve gazi vermiştir. Bu cennet vatan özgürlüğü uğruna cansiperane mücadele veren
şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Kahramanlarımızın cephelerde sergilediği dik duruş biz ve bizden sonraki nesillere ışık tutacaktır.

Bağımsızlık ve istiklal uğrunda gazi olan; bir uzvunu ve ömrünü vatana adayan gazilerimize ne kadar saygı göstersek ne kadar minnet duysak azdır. Bize emanet etikleri bu vatanda onlardan ders alacak, onlarla birlikte yeni kuşaklara vatanseverlik ve aidiyet duygusunu aşılayacağız.

Sakarya Meydan Muharebesi'nin zaferle neticelenmesi sonrasında, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ''Gazi'' ve ''Mareşal'' unvanı verdiği bu önemli günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlığıyla, tam bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, bağımsızlığına gelecek tehdit ve baskılara boyun eğmeyecek; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün '' Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır'' vecizesi ile bizlere işaret ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)