CHP'li Baltacı, Tüvtürk Reysaş Araç Muayene İstasyonu Çalışanlarının Sesi Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, sendikaya üye oldukları için Tüvtürk Reysaş Taşıt Muayene İstasyonlarındaki işlerinden atılan işçilerin yaşadığı mağduriyeti Meclis’te gündeme getirdi.

Vekil Haberleri 28.11.2019, 09:40
CHP'li Baltacı, Tüvtürk Reysaş Araç Muayene İstasyonu Çalışanlarının Sesi Oldu

18 Kasım’da 16 kişinin daha işine son verildiğini, bu işçilerden 5’inin Kastamonu’daki istasyonların çalışanı olduğunu belirten Milletvekili Hasan Baltacı, 2018 yılından bu yana Tüvtürk Reysaş’a ait ülke genelindeki istasyonlardan atılan işçi sayısının da 90’a yükseldiğini kaydetti.

Sendikaların demokrasinin teminatı olduğuna dikkat çeken ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan işçilerin her zaman yanlarında duracaklarını vurgulayan Milletvekili Baltacı şunları söyledi;

“Sendikalaşma demek işçinin örgütlü olarak kendini savunması, hakkı olanı alması demektir. Aynı zamanda sendikalar demokrasinin teminatıdır. Buna rağmen; Tüvtürk Reysaş Taşıt Muayene istasyonlarında sendika düşmanlığı ve işçi kıyımı maalesef devam etmektedir. Tüvtürk Reysaş’a ait muayene istasyonlarında çalışırken DİSK’e bağlı Nakliye İş Sendikasına üye oldukları için işten çıkartılan işçilere geçtiğimiz gün yenileri eklendi. 5’i seçim bölgem Kastamonu’dan olmak üzere 16 işçi daha haksız, hukuksuz bir şekilde işten çıkartıldı. 2018 yılından bu yana sendikaya üye oldukları için REYSAŞ’ta işten çıkarılan işçi sayısı 90’a ulaştı. Sendikanın yetki tespitini, İstanbul 9. İş Mahkemesi’nin kararına rağmen tanımamakta ısrar eden REYSAŞ yönetimine karşı haklarına, onurlarına, sendikalarına sahip çıkan işçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız.”

...

Yorumlar (0)