CHP'li Aziz Aydınlık:Piktesli Öğretmenleri Kullanmayın

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenlerin kadro talepleri için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle hazırladığı yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Vekil Haberleri 03.06.2020, 15:56
CHP'li Aziz Aydınlık:Piktesli Öğretmenleri Kullanmayın

. Vermiş olduğu yazılı soru önergesine dair açıklamada bulunan Aydınlık, “maalesef ki piktesli öğretmenlerimiz iktidar ve iktidar ortağı partilerin milletvekilleri tarafından kullanılıyor. Buradan uyarıyorum; gelecek kaygısı taşıyan bu öğretmenlerimizin duyguları ile oynamayın, piktesli öğretmenleri kullanmayın, eğer gerçekten samimiyseniz hemen kadrolarını verirsiniz” dedi.

TAKİPÇİ KAZANMAK İÇİN DEĞİL HAKKI SAVUNMAK İÇİN MECLİSTEYİZ

İktidar ve iktidar ortağı partilerin milletvekillerinin birçoğunun sosyal medyada takipçi kazanmak için sadece açıklama yaptığını ifade eden Aydınlık, “bizler takipçi kazanmak için değil hakkı savunmak için Meclis’teyiz. Gerçekten bazı durumları anlamıyorum. Sosyal medya da kamuoyu oluşan konularda yazılıyor, çiziliyor. İyi de kardeşim iktidarsın, iktidar ortağısın sadece açıklama yapma, icraatta yap; ne bir soru önergesi var, ne bir kanun teklifi var. Yazıktır insanların umutları ile oynamayın” diyerek sözlerine devam etti.

CHP PİKTESLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN ARKASINDADIR

Piktesli öğretmenlerle alakalı CHP İzmir, Niğde, Adana ve Ankara milletvekillerinin defalarca önerge verdiğini ve açıklama yaptığını ifade eden Aydınlık, “Hiç kimsenin hayalleriyle, geleceğiyle oynamak gibi bir niyetimiz yok. Nasıl ki emeklilikte yaşa takılanlar için, nasıl ki polislerimizin 3600 ek göstergesi için tavrımız netse piktesli öğretmenlerimiz içinde tavrımız nettir. Cumhuriyet Halk Partisi, piktesli öğretmenlerimizin arkasındadır. KPSS, mülakat, güvenlik soruşturması gibi tüm şartları da sağlayan bu öğretmenlerimizin kadroları analarının ak sütü gibi helaldir” dedi.

KALİTELİ BİR EĞİTİM İÇİN ÖĞRETMENLERİMİZ KORKUSUZ YAŞAMALI

Piktesli öğretmenlerin suriyeli öğrencilerin türk eğitim sistemine entegrasyonunu sağlamakla beraber sosyal hayata da entegrasyonunu sağladığını dile getiren Aydınlık, “kaliteli bir eğitim tüm çocuklarımızın hakkıdır. Kaliteli bir eğitimin verilebilmesi için de öğretmenlerimizin gelecek kaygısı taşımaması, güvence altında olması, psikolojilerinin iyi olması, huzurlu ve mutlu yaşaması şarttır; ancak bu öğretmenlerimiz ciddi anlamda gelecek kaygısı yaşıyorlar. Tezatlığa bakın; piktesli öğretmenler “belirli süreli iş sözleşmesi” ile işçi statüsünde çalıştırılırken disiplin yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlılar. Bu nasıl bir çelişkidir? Altını çizerek bir kez daha tekrarlıyorum; öğretmenlerimiz hak ettikleri kadroyu almalı, kaliteli bir eğitim verebilmek için korkusuz yaşamalı, gelecek kaygısı taşımamalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)