CHP'li Aziz Aydınlık: Şanlıurfa - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uçuş seferleri Başlatılsın!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz AYDINLIK, Şanlıurfa - KKTC arasında karşılıklı direkt uçuş seferlerinin başlatılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit TURHAN'ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

Vekil Haberleri 04.09.2019, 18:55
CHP'li Aziz Aydınlık: Şanlıurfa - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uçuş seferleri Başlatılsın!

Aziz AYDINLIK, yapmış olduğu yazılı açıklamada şunları ifade etti: 

"Şanlıurfa'mızın çevre illerle aynı imkanlara sahip olmadığı herkesin kabul ettiği ama dile getirmediği bir durum; ancak Şanlıurfa'nın kaderi bu olmamalı, bunu değiştirebiliriz. Bakınız her alanda olduğu gibi Şanlıurfa bu konuda da diğer illerin yanında çok geri kalmış vaziyette. Bu konuda Şanlıurfa'da büyük bir ihtiyaç olduğu bize gelen taleplerden de net bir şekilde belli oluyor.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle bu aralar Şanlıurfa - KKTC arasında uçuş seferlerinin olmadığı ve bu nedenle ciddi sıkıntılar yaşandığı tarafımıza iletiliyor. Bu vakte kadar bu sorunun hiç dile getirilmemiş olması da manidar. 

Bakınız KKTC'de bulunan üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin ciddi bir bölümü Şanlıurfalı. Bunu herkes biliyor. Bu nedenle öğrencilerimiz ve aileleri KKTC'ye gidiş ve gelişlerde Gap Havalimanı'ndan sefer olmadığı için Gaziantep'e gitmek zorunda kalıyorlar. Şanlıurfa'da havalimanı varken, bu kadar çok Şanlıurfalı öğrenci KKTC'de eğitim alıyorken neden bu vatandaşlarımız 150-160 km yol çekiyorlar, yazık değil mi?

Havalimanımız var; ama en çok ihtiyaç duyulan bir noktaya Şanlıurfa'mızdan sefer yok. Anlamak mümkün değil. Ayrıca eminim ki bir çalışma yapılsa KKTC'de okuyan öğrenciler il il listelense Şanlıurfa üst sıralarda olacak. O nedenle bu konuda bir çalışma yapılması ve seferlerin başlatılması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'yla bu hususta bazı bilgileri paylaştık ve sorularımızı yönelttik. Umarım ki yeni eğitim ve öğretim yılı başlamadan Şanlıurfa - KKTC arasında karşılıklı direkt uçuşlar başlar. Bu konuyu da yakından takip edeceğiz, herhangi bir gelişme olması halinde de tüm hemşehrilerimle paylaşacağım."

Yorumlar (0)