CHP'li Aytekin’den 1 mayıs mesajı: İktidar işçiye ölüm vaad ediyor!

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin yazıl bir açıklama yaparak 1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı’nı kutladı.

Vekil Haberleri 30.04.2020, 13:12
CHP'li Aytekin’den 1 mayıs mesajı: İktidar işçiye ölüm vaad ediyor!

Açıklamasında Korona sonrası yeni toplumsal düzenin öncüsünün İşçi sınıfı olacağını ifade eden Aytekin, “herkesi eve soktuğumuz, dışarıda sosyal mesafe uyguladığımız bu süreçte, yöneticiler söz konusu işçiler olunca hiçbir kurala riayet etmeden işçileri ölüme gönderdiler. Sermayenin patronları dünyanın tarihi yeniden yazılırken, işçileri sömürmekten ve onları işten çıkarmaktan vazgeçmediler. Ancak Korona sonrası süreç yeni bir dönüşümün başlangıcı olacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

Bugün 1 Mayıs. İşçi sınıfının bayramı kutlu olsun. Bugün tüm dünya, 1 Mayıs’ı izole ortamlarda geçiriyor. Dünyayı sarsan Covid salgını, işçilerin iş güvencesini de iş güvenliğini de tehdit ediyor. Siyasal otorite, Hayat eve sığar çağrısıyla insanların sokağa çıkmamasını isterken, bir yandan işçiler en kötü ve en ilkel şartlarda bu salgında öne sürüldüler. Yasak olmasına rağmen işe gelmezseniz işten çıkarırız tehditleriyle korkutulan işçiler, borçlarını düşünerek eve ekmek götürme kaygısıyla makinelerin ve üretimin başından ayrılmadılar. İktidarın sefalet sınırı olarak belirlediği kısa çalışma ödeneği hiçbir yaraya merhem olmayan haliyle bir minnetmiş gibi sergilendi. Yandaş holdingler yasak olmasına rağmen işçileri işlerinden etti. İşe gitmek zorunda olan işçi kardeşlerimiz evlerindeki ailelerine virüs taşıdı. Madenlerde, tersanelerde çalışanlar ölümün kucağına atıldı. Fabrika işçileri balık istifi servis araçlarına bindirildi. İktidar İşçilere ölümden başka bir şey vaat etmiyor. Korona sonrasında tüm dünyada “artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” tezi dillendiriliyor. Bu doğrudur. Yeni dünya, artık işçi emeğinin üzerinden yükselecek. Doymak bilmez kar hırsıyla hareket eden sermaye sınıfı, bu günlerine işçilerinin emeğiyle geldiğini unutur ve işçisinin hakkını gasp ederse yeni düzende yok olmaya mahkumdur. 

Tüm bu gerçekliğin ışığında, dünyanın bütün işçilerinin 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun.

Yorumlar (0)