CHP'li Aytekin: Eşit yurttaşlığa geçişin 97. yılı kutlu olsun!

CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ensar Aytekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yılında bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 28.10.2020, 11:38
CHP'li Aytekin: Eşit yurttaşlığa geçişin 97. yılı kutlu olsun!

“Eşit yurttaşlığın 97. yılı kutlu olsun” diyen Aytekin’in açıklaması şöyle:

“97 yıl önce bu topraklar, genç Cumhuriyetin aydınlanma şiarı ile eşit yurttaşlık için dünya tarihine geçen adımları attı. Tebaadan halka, reayadan vatandaşa geçişin adımının atıldığı Cumhuriyetin ilanı sadece ülkemiz için değil, tüm coğrafya için umut veren önemli bir hamledir.

Yedi düvele karşı yapılan savaş sadece meydanlarda kazanılmadı. Genç Cumhuriyet ve onun ilerici tüm kadroları daha iyisi için hep çalıştı, mücadeleye devam etti. Bayrağını devralmaktan büyük onur duyduğumuz bu mücadele bugün tüm karanlığa karşı büyüyerek devam ediyor.

Şüphesiz ki başladığımız noktanın çok daha gerisindeyiz. Her gün meydanlarda, medyada, köşelerde, yayınlarda Atatürk’ü ve Cumhuriyeti hedef alanların derdi aynı zamanda bağımsızlık iledir. Çünkü 29 Ekim’de ilan edilen Cumhuriyet, aynı zamanda bağımsızlığın, halkın kendisinin yönetmesinin de ilanıdır. Bun anlamda atılan adımın aksini savunanlar halkla da kavgalıdır.

Devraldığımız bağımsızlık bayrağını en yüksekte dalgalandırmak hepimizin boynunun borcudur. Bugün her bir vatandaşın Cumhuriyet’e ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e gönülden bağlığı devam etmektedir. Bölgemizde yaşanan savaşlar, emperyalist müdahaleler bu kararlılığın anlamını bir kez daha anlamamıza neden olmaktadır. Bu kararlılığın gerisine düşmek derdinde olanların ise savunulacak bir yanı kalmamıştır. Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet bizler için aynı zamanda bir yaşam biçimdir.

Bu vesile ile bir kez daha hem ülkemize hem de dünyaya umut ışığı olan bu kararlılığın öncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ü ve mücadele arkadaşlarını, bu uğurda canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Bir kez daha tekrarlıyoruz: “Ne senden vazgeçeriz ne de senin eserlerinden!”

Yorumlar (0)