CHP'li Aysu Bankoğlu : Bartın’da Devam Eden Elektrik Kesintilerini Sordu!

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın'daki Kar Yağışının Ardından Yeniden Ortaya Çıkan Elektrik, Su ve Yol Sorunlarına Dikkat Çekti.

Vekil Haberleri 17.02.2021, 14:06
CHP'li Aysu Bankoğlu : Bartın’da Devam Eden Elektrik Kesintilerini Sordu!

Bankoğlu: "Geçen aydan sonra bu ay da benzer elektrik ve su kesintileri devam ediyor. Alt yapı yenilenmedikçe sorun çözülemez; taşıma suyla değirmen dönmez. AKP, önceliklerini iyi belirlemeli."

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde yaşanan ve bir haftadan fazla süren elektrik ve su kesintileri ile özellikle köy yollarının ulaşıma kapalı kalması sorununun, pek çok yerleşim yerinde yine ortaya çıktığına işaret ederek açıklamalarda bulundu.

Elektrik ve su kesintileri ile kapalı kalan yollar meselesini sürekli surette gündemde tutacağının altını çizen Bankoğlu, özellikle Kurucaşile, Amasra, Ulus, Arıt ve Kumluca’da birkaç gündür etkili olan kar yağışının onlarca köy yolunun kapanmasına yol açtığını belirtti. Birtakım çalışmalar yapılsa da elektrik arzındaki sıkıntılar ve buna bağlı su kesintilerinin de tam anlamıyla çözülemediğini vurgulayarak bu önemli sorunlarla ilgili şunları söyledi:

"Hatırlayacağınız üzere, Ocak ayı içerisinde bu can alıcı problem yaşandığında, hem yurttaşlarımızla görüşerek onların yanında olmuş, hem de konuyla alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda bir konuşma gerçekleştirerek yapılan hataları ve yapılması gerekenleri dile getirmiştim.

Elektrik dağıtım şirketi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na sorular yöneltmiş olsam da kalıcı ve geleceğe dönük bir ilerleme sağlanamadı. İçinden geçtiğimiz zorlu kış şartlarında, yurttaşlarımızın bu sıkıntıları yaşaması, üstüne üstlük aynı mevsim içerisinde bu durumun bir kez daha tekrarlanması ve birkaç gündür devam ediyor olması, eksiklikleri açıkça göz önüne seriyor.

Bu noktada, kendilerine kolaylıklar dilemekte olduğumuz görevli personellerin elinden gelen tüm gayreti gösterdiğinin farkındayız. Dolayısıyla burada yaptığımız eleştiriler, gerekli altyapı ve sistemin oluşturulamamış olmasıyla ilgilidir. Bizim iletmekle mükellef olduğumuz, aslında yurttaşlarımıza ait olan talep, kapsamlı bir bakım ve hatta tümden yenileme çalışması yapılmasıdır."

Zaruri yatırımlar ile bakım ve onarımları gerçekleştirmeyince son günlerde yapılan hummalı çalışmanın, yalnızca günü kurtarmaya yönelik olacağının ve elbette "yetersiz" kalacağının altını çizen Bankoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Özel şirketin eksiklikleri, son dakikada günü kurtarma çabaları bir yanda; daha üst düzeyde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın gerekli kontrolleri gerçekleştirmemesi bir yanda. Madem özelleştirildi elektrik dağıtım hizmeti, arkasının da takip edilmesi gerek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin verileri ile gerekli öngörülerin de yapılabildiğini hesaba kattığımızda, 21. yüzyılın Türkiye'sinde, böyle bir durum, utanç tablosudur.

Öte yandan, elektrik faturalarıysa tüm ülke genelinde zamlanmaya devam ediyor. 2021 yılı daha yeni başlamışken bir zam haberi daha aldık. Yani, AKP hükümeti, yurttaşlarımıza diyor ki; "faturalar kabarsın ama sorunlar aynen devam etsin."

AKP iktidarı, önceliklerini iyi belirlemeli. Vatandaşından bu kadar kopuk bir zihniyet olamaz. Ay'a gitmek, bilimsel gelişmeler sağlamak elbette güzel ancak elimizde bakımsızlıktan devrilen elektrik ve telekomünikasyon direkleri var. Öncelikle, bunları çözmek gerek.

Son olarak ifade etmek isterim ki; denetimler "zamanında" yapılmalı ki salt biçimde, "kötü hava koşulları" arkasına sığınılabilecek mazeretlerden biri olmasın. Trafolar, enerji nakil ve dağıtım hatları yenilensin; bakım-onarımları acilen gerçekleştirilsin; personel eksiklikleri kalıcı surette çözülsün.

TBMM'deki konuşmamda da ifade ettiğim gibi, sorumlular ve denetimleri yapması gerekenler, "işlerini yapsın". Yurttaşlarımız, kendilerine yaşatılan bu yetersizlikleri, unutmayacak."

Yorumlar (0)