CHP'li Ayhan Barut, sağlıkta atama çilesini Meclis'te gündeme getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, sağlıkta 39 ayrı branşta yüz binlerce mezunun atama beklediğine dikkat çekerek Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırdı.

Vekil Haberleri 15.04.2021, 09:49 15.04.2021, 09:55
CHP'li Ayhan Barut, sağlıkta atama çilesini Meclis'te gündeme getirdi

Sağlıkta yeterli sayıda atama yapılmasını isteyen Ayhan Barut, "Sağlıkta atama bekleyenlerin dramı son bulsun" dedi.

"SAĞLIKÇILARIN HAKKINI VERİN"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, salgında risk büyürken sağlık emekçilerinin haklarının verilmediğini, mağduriyetin sürdüğünü aktararak, "Kahraman sağlık emekçilerimizin halk sağlığı için verdiği mücadeleye rağmen yalnız ve sahipsiz bırakılması kabul edilemez. Sağlık emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarını verin, çalışma koşullarını iyileştirin" dedi.

"TELAFİ KADRO VE ATAMA İSTİYORUZ"

Sağlıkta 39 branşta yüz binlerce mezunun iyi bir gelecek hayaliyle atanmayı beklediğini aktaran Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Yaşama tutunmayı, işe ve aşa kavuşmayı bekleyen gençlerimizi görmeyen iktidar çare de üretmiyor. Bu asla kabul edilemez. Mağdur gençlerimizi kaderine terk etmeyin, yalnız bırakmayın. Biz her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Acı bir gerçek de ortaöğretim mezunu hemşirelerimiz için yaşanıyor. Bilindiği üzere son mezunlarını 2017 yılında veren sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümü mezunu sayısı günümüzde ortalama 60 bin civarındadır. 2017 yılından sonra sağlık meslek liseleri hemşirelik bölümleri kapatılarak, hemşire yardımcılığına dönüştürülmüştür. 2012-2020 yılında atanan Ortaöğretim hemşire sayısı 15 bin kişidir. 8 yıl içinde yapılan kadro yerleştirmeleri mezun sayısının sadece yüzde 20’sini karşılamaktadır. Ortaöğretim Hemşirelere kadro dağılımında lisanslara göre 1/9 oranında alımı yapılmakta ve bu oran yetersiz kalmaktadır.
Sağlık meslek liselerinden mezun olan Hemşireler uzun zamandır haklarının yendiğini belirterek mağduriyetlerinin giderilmesi için seslerinin duyulmasını bekliyor. En küçüğü 22 yaşında olup KPSS’den yüksek puan alarak atanmayı bekleyen gençler hayatlarını bu atamalara bağlamışlardır. Ortaöğretim hemşirelik mezunları yapılan haksızlığın giderilmesini, telafi kadro ve adil atama yapılmasını istiyorlar."

Yorumlar (0)