CHP'li Aygun’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajını yayımladı.

Vekil Haberleri 02.12.2019, 15:25
CHP'li Aygun’un 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Aygun, "Engelli birey olmak, hayatı yaşamak için engel değildir. Engel, zihinlerde ve sosyal hayatta konulmaktadır. Toplumumuzun en önemli parçası olan engelli bireylerimizin sosyal hayatın her aşamasına katılımını sağlamak hepimizin en önemli görevleri arasında yer almaktır.

Engelli vatandaşlarımıza türlü gerekçelerle çıkarılan engelleri kaldırmak, çağdaş devlet olmanın da gerekleri arasında yer almaktadır.

Engelli vatandaşlarımıza çalışma hakkı, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır.  Ne var ki engelli vatandaşlarımız arasındaki işsizliğin yüzde 80’lere tırmandığı bilinmektedir. 2012 yılından bu yana yapılan Engelli Kamu Personeli Sınavları sayesinde son 7 yılda 31 bin 197 engelli vatandaşımız kamuda istihdam edilmiştir. Engelli vatandaşlarımız, 2019 yılında yapılmayan kamu atamalarının bir önce gerçekleştirilmesini beklemektedir. Onların bu beklentilerine bir an önce yanıt verilmelidir.

Engelli vatandaşlarımıza spordan eğitime, istihdamdan oy kullanmaya kadar her alanda Anayasa’dan kaynaklı haklarını vermeli, toplumsal hayatın en önemli unsurları olarak yer almalarına imkân tanınmalıdır.

Bu duygularla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarken, konuya ilişkin toplumsal farkındalığın sürekli diri tutulmasını temenni ederim" dedi. 

Yorumlar (0)