CHP'li Aygun:Kadir Mısıroğlu'nun cenazesi nasıl Türk Bayrağına sarılır?

Aygun,“Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat kaldırılırdı, ne medrese lağvedilirdi” diyen sözde tarihçinin cenazesi, Türk bayrağına sarılamaz.

Vekil Haberleri 08.05.2019, 15:02
CHP'li Aygun:Kadir Mısıroğlu'nun cenazesi nasıl Türk Bayrağına sarılır?

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan AYGUN Kadir Mısıroğlu'nun cenaze töreninde Türk Bayrağı sarılmasına tepki gösterdi.

Kurtuluş Savaşımızın Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, daimi Başkomutanımız Atatürk’e yönelik hakaretleri ile bilinen sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun cenaze töreni, Türk Bayrağı Kanunu’na ve devlet teamüllerine alenen aykırılık taşımaktadır.

“Keşke Yunan galip gelseydi, ne hilafet yıkılırdı, ne şeriat kaldırılırdı, ne medrese lağvedilirdi” diyen sözde tarihçinin cenazesi, Türk bayrağına sarılamaz.

Türk Bayrağı Kanunu’nu inceledim. Gayet net. Kanun’a göre, Türk Bayrağı, Cumhurbaşkanlığı yapmış kişilerin, şehitlerin ve tüzükte belirlenecek asker ve sivil kişilerin cenaze törenlerinde örtülebiliyor.

Üstelik bu konuyu ayrıntılı olarak düzenleyen Türk Bayrağı Tüzüğü’ne göre, “Devlet aleyhine veya yüz kızartıcı mahiyette bir suç işlemekten hüküm giymiş olanların tabutlarına, affedilmiş olsalar bile, Bayrak örtülemez” hükmü halen yürürlüktedir.

Tüm hayatını Atatürk’e hakarete adayan sözde tarihçi, Harf İnkılabı aleyhindeki konferansları yüzünden 1970 yılında ceza almıştır.

Ki bu şahsiyet, Atatürk düşmanlığını vasiyetine de yansıtmıştır. Vasiyetinde açıkça “Mustafa Kemal’le zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin” demiştir. Ancak TBMM Başkanı, AKP’li bakanlar, vekiller, AKP Genel Başkan Yardımcıları, devlet protokolü, bu cenazede boy göstermekten rahatsızlık duymamıştır. Ama bilsinler ki bu davranışları, Atatürk’e olan hürmetleri sonsuza kadar sürecek halkımızın vicdanında kabul görmemiştir.

Bu cenaze töreni açıkça Türk Bayrağı Kanunu’na aykırıdır. Bu aykırı tutum nedeniyle başta mülki amirler olmak üzere cenazeye iştirak eden TBMM Başkanı, Bakanlar, Devlet ricali, milletvekilleri, AK Partililer de sorumludur.


 

Yorumlar (0)