CHP'li Aygun: Vatandaşı Minareye Çıkaran Sorun

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Tekirdağ’da şehir merkezine 45 kilometre Hayrabolu ilçesine de 25 kilometre mesafede bulunan ve 400 nüfuslu Emiryakup köyünde cep telefonu hatlarının yetersizliğinin vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.

Vekil Haberleri 24.09.2021, 14:39
CHP'li Aygun: Vatandaşı Minareye Çıkaran Sorun

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı  Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Tekirdağ’da şehir merkezine 45 kilometre Hayrabolu ilçesine de 25 kilometre mesafede bulunan ve 400 nüfuslu Emiryakup köyünde cep telefonu hatlarının yetersizliğinin vatandaşları mağdur ettiğini söyledi.  Bu nedenle önemli görüşmelerini yapamayan ve acil durumlarda sıkıntı yaşayan vatandaşların ya köyün yüksek tepelerine ya da köyün minaresine çıkarak iletişim kurabildiğini kaydeden Aygun,  “Birçok köylü de evlerine çektirdiği kablolu internetten Wi Fi aracılığı ile haberleşmelerini sağlıyor” dedi.

Aygun, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

1.     Şirketlerinin temsilcileri ile görüşerek, Emiryakup köyündeki şebeke sorununu gidermek için baz istasyonu kurulmasını sağlayacak mısınız?

2.     Köyün iletişim sıkıntısının giderilmesi için ne gibi önlemler alacaksınız?

Yorumlar (0)