CHP'li Aygun: Polise Ek Gösterge İçin Yine Tarih Yok

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde “polislere 3600 ek gösterge verilmesi, ek görev tazminatı ve mesai ücretlerinin iyileştirilmesi emekli maaşlarının arttırılması” konularında sorular yönetti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nda talimatı olduğunu, yıpranma payı dâhil her konuya ilişkin topyekûn bir çalışma yapılması talebinde bulunduğunu aktardı. Açıklamayı değerlendiren Aygun, “Tarih veremiyorlar, dikkat çekici olan nokta bu. Bu çalışma seçim öncesinde başlamıştı zaten ama halen ortada taslak yok” diye konuştu.

Vekil Haberleri 21.11.2019, 16:12 21.11.2019, 16:11
CHP'li Aygun: Polise Ek Gösterge İçin Yine Tarih Yok

Aygun, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde; “Polislerimize 3600 gösterge sözünüzü ne zaman yerine getireceksiniz? Emniyet çalışanlarımızın fazla mesai sorununu çözmeye dönük çalmanız var mıdır? Fazla mesai ücretleri artırılacak mıdır? Ek görev tazminatı vermeyi düşünüyor musunuz? Ayrıca, korucular için bekçilik benzeri bir statü sağlanacak mıdır? Güvenlik korucularının maaşlarında iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz? Güvenlik korucularının emekli ikramiyesi alabilmesi; çocuk parası, engelli parası, doğum yardımı alabilmesi gibi özlük haklarına dair çalışmanız var mıdır Sayın Bakanım?” diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, maaşlardaki dengesizliği kabul ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda ve düzeltme konusunda bir iradesi söz konusu. Oradaki temel mesele de şu: Çalışıyor, 6 bin lira alıyor, 6.500 lira alıyor veyahut da 7 bin lira civarında alıyor, diyelim alanlar var ama emekli olduğu zaman –ki emekli olmaya yakın 7 bin lira alıyor veya 6.500 lira alıyor- aldığı para 3 bin lira, 3.200 lira, 3.300 lira gibi bir maaş alıyor. Doğal olarak çocuğunu okutuyor, böyle bir sıkıntıyla yani ciddi bir şeyle karşı karşıya kalıyor” dedi.

Soylu, yıpranma payı ile ilgili soruna da işaret ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız hem partimizin Merkez Yönetim Kurulundaki toplantıdan sonra hem de yine geçen gün Bakanlar Kurulu’nda herkese bir talimat verdi” diye konuştu. Cumhurbaşkanı’nın konunun bitirilmesini istediğini aktaran Soylu, “Uzman çavuşlar konusunda da bir düzenlemeyi şimdi arkadaşlar çalışıyorlar. Yetişir mi yetişmez mi bunlar takdir edersiniz ki maliye politikalarımızın gereğidir. Bütçe meselesidir” bilgisini verdi.

Aygun, bu açıklamada tarih sözü verilmediğine işaret ederek, “Yetişip yetişmeyeceği söylenmiyor. Bütçe sıkıntısı olduğuna işaret ediliyor, zaman kazanmaya dönük açıklama” yorumunu yaptı.

Yorumlar (0)