CHP'li Aygun: AKP’nin yol fiyaskosu!

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan AYGUN,AKP, Tekirdağ’ın ölüm yolu olarak adlandırılan güzergâhlarını yıllardır tamamlayamamıştır. Hazine’nin kasasının boşaldığı bir dönemde ne pahasına olursa olsun İstanbul Kanalı için direten ve hatta Ay’a gitmeyi planlayan AKP, ne yazık ki Tekirdağ’da topu topu 45.70 kilometrelik yolu için gereken kaynağı bulamamıştır. Tekirdağ’ın yolları, katır yollarına dönüşmüştür.

Vekil Haberleri 13.05.2021, 11:39
CHP'li Aygun: AKP’nin yol fiyaskosu!

AKP, Ay’a gitmek isterken, Tekirdağ’da yaya kalmıştır. Tekirdağ’ın en tehlikeli güzergâhlarından biri olan ve en çok can kaybı yaşanan 45.70 kilometrelik Hayrabolu Yolu, yılan hikâyesine dönmüştür. 2016 yılında yatırım programına alınan yol projesinin 2020 yılında tamamlanması planlanmıştır. Ne yazık ki TC Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan 2021 Yatırım Programı’nda, yolun tamamlanma tarihi, 2020 yılından 2024 tarihine ötelenmiştir. 2021 Yatırım Programı, Ocak ayında yayımlanmıştır. AKP İktidarları tarafından 371 milyon 75 bin 100 lira yatırım değeri olan yol için bugüne kadar 10 milyon 726 bin 100 TL harcanmıştır. Yani yol için AKP tarafından bugüne kadar, projenin yatırım bedelinin sadece yüzde 2.8’i kadar kaynak harcanmıştır. Bu nedenle özellikle son iki yıldır yol ilerlememekte ve gereken kaynak ayrılmamaktadır. 2021 Yatırım Programı’nda da yol için 1000 TL tutarında “iz ödenek” ayrılmıştır. Başka bir deyişle yolun hala yatırım programında olduğu ancak 2021 bütçesinde ödenek ayrılmadığı ortaya konmuştur.

AKP’nin Tekirdağ halkının yol güvenliği sıkıntısını gözden çıkardığı aşikârdır. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yatırım Programı, bu durumu tüm açıklığı ile ortaya koymaktadır. AKP Tekirdağ Milletvekili Sayın Mustafa Yel’in acilen bu Yatırım Programı’nı edinerek, gerçeklerle yüzleşmesini ve kamuoyunu yanıltmaktan kendisini alıkoymasını dilerim.

Yatırım Programları, iktidarın yatırım önceliklerini ortaya koyar. İki yıldır Hayrabolu Yolu’nu öncelik listesine almayan AKP, yolun bitiş tarihini sürekli ötelemektedir. Bugüne kadar yolun yatırım değerinin sadece yüzde 2.8’ini ayıran AKP’nin, bu hızla yolu 2030 yılına kadar bitirmesi de mümkün görünmemektedir.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı

“Ecek, acak” cümleleri ile ortaya konulan AKP’nin vaat balonları, son dönemde daha havalanmadan patlamaya başlamıştır.

3 Kasım 2002 yılından bu yana iktidarda olan bir partinin Tekirdağ’ın yolları konusunda gereken adımları atamaması, beceriksizliktir. AKP’nin “Medeniyet Yürüyüşü” iddiası, pandemi döneminde iyice ayyuka çıkan aşı, maske, esnafa yapılamayan yardım, patlayan yolsuzluklar da dikkate alındığında “Yokluk ve Yoksulluk Yürüyüşü”ne dönüşmüştür.

AK Parti’nin öncelikleri halkın öncelikleri ile ters düşmektedir. Hayrabolu Yolu, CHP iktidarında AB standartlarında bir yola dönüştürülerek tamamlanacak, bütün sıkıntılar sona erecektir. Gerçekleri tüm çıplaklığı paylaşarak, halkımıza doğru bilgiler vermeye devam edeceğiz.

Yorumlar (0)