CHP'Lİ AYDINLIK: VATANDAŞ SEFALETE MAHKUM EDİLDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, memur, emekli ve asgari ücrete yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 06.01.2021, 13:52
CHP'Lİ AYDINLIK: VATANDAŞ SEFALETE MAHKUM EDİLDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, memur, emekli ve asgari ücrete yapılan zamlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Gerçekleşen zam oranlarının çok az olduğunun altını çizen Aydınlık, “vatandaşın hissettiği gerçek enflasyonla TÜİK’in açıkladığı enflasyon arasında dağlar kadar fark var, özetle vatandaş sefalete mahkûm edildi” diyerek maaşlara yapılacak zamları aşağıda tutabilmek amacıyla enflasyon rakamlarıyla oynandığını belirtti.

TÜİK’İN AÇIKLADIĞI RAKAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon oranını değerlendiren Aydınlık, “TÜİK’e göre enflasyon 14.6, yine TÜİK’e göre yıllık gıda enflasyonu 20,61 ama açıklanan rakamlar kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Gerçek enflasyon açıklanan oranlardan kat be kat yukarıda. Vatandaş markete gittiğinde sıvı yağ alırken, un alırken ve benzeri ürünleri alırken gerçek enflasyonu görüyor. Vatandaş yaptığı alışverişi aynı ürünlerle, aynı marketten bir sonraki ay yaptığında enflasyonu çok net görüyor. Elektriğe, doğalgaza, otoyollara ve köprülere yapılan zamlar %25-50 arasında değişiyor. Bu ekonomik şartlar altında vatandaş ezilmekten kaçamıyor” ifadelerini kullandı.

İLK SEÇİMDE İKTİDARI ‘KAYNAMAYAN TENCERE’ GÖTÜRECEK

Yaşanan ekonomik sıkıntının pandemi öncesine dayandığını ve AKP’nin yanlış politikalarıyla bu noktaya geldiğini belirten Aydınlık, “vatandaşın evine et girmez oldu, meyve alamaz oldu. 2021 yılı için memur ve memur emeklisine %7,36 zam, SSK/Bağ-Kur emeklisine %8,36 zam, asgari ücrete ise 500₺’lik bir zam yaptılar. İnsan bu rakamları açıklamaya utanır, 1500₺ emekli aylığı alan vatandaşa sadece 125₺’lik bir zam yapılmış oldu. Hiç abartmadan söylüyorum; yapılacak ilk seçimde iktidarı ‘kaynamayan tencere’ götürecek” diyerek yapılan zamları yetersiz bulduğunu kaydetti.

AVRUPA BİZİ KISKANIYORDU DEĞİL Mİ?

Ülkeler arası asgari ücret bilgilerini de paylaşan Aydınlık, “asgari ücretli çalışan oranı Fransa’da %13, İngiltere’de %5, Almanya’da %3 ama Türkiye’de %43. Avrupa bizi kıskanıyordu değil mi? İktidar resmen rüya aleminde yaşıyor. Bakınız Euro üzerinden karşılaştırdığımızda asgari ücretle çalışan Almanyalı 1580€, Yunanlı 760€, Letonyalı 430€ alırken Türk vatandaşı 315€ alıyor. Sonra da diyorlar ki Avrupa bizi kıskanıyor. Keşke şartlarımız onlardan daha iyi olsa da kıskansalar” sözleriyle Türkiye’de asgari ücretlinin Avrupa’dakilerle kıyasla daha düşük ücretlerle çalıştığını belirtti.

RÜYA ALEMİNDE YAŞIYORLAR

Şanlıurfalı iktidar temsilcilerinin parti tabanını konsolide etmek için sürekli CHP’yi hedef aldığını hatırlatan Aydınlık, “son günlerde görüyorum ki koltuklarını garanti etmek ve birilerine yaranmak amacıyla kendi tabanlarını konsolide etmeye çalışanlar var. Böyle davranmaya da devam etsinler. Halktan kopuk bir şekilde rüya aleminde yaşıyorlar ama biz; Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız, vatandaşımızın partimize ve Millet İttifakı’na olan desteğinin de gün be gün arttığını görüyoruz. Allah’ın izni, milletimizin desteğiyle yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı olarak iktidar olacağız” dedi.

ÇIKIP ŞANLIURFALIYA SORSUNLAR

Memura, emekliye ve asgari ücretliye yapılan zamlardan sonra Şanlıurfalılarla yapılan röportaj videosunu izlediğini belirten Aydınlık, “o videolarda vatandaşlarımızın verdiği cevapları iyi dinlesinler; Şanlıurfalı vatandaşlarımız geçim sıkıntısından isyan eder noktaya gelmiş ama beyler sabah CHP, akşam CHP diyorlar. Onlara tek bir şey söyleyeceğim; ‘CHP'ye saldırmak, boş laf üretmek yerine Şanlıurfa sokaklarına çıkın esnafın, çiftçinin, emeklinin geçim sıkıntısını dinleyin, Şanlıurfa'nın yılan hikâyesine dönen projelerini bitirin’” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)