CHP'li Aydınlık'tan Urfalı vekillere hatırlatma!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Twitter hesabı üzerinden kentsel dönüşümle alakalı açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 06.11.2020, 17:25
CHP'li Aydınlık'tan Urfalı vekillere hatırlatma!

Geçtiğimiz günlerde bir programda kentsel dönüşümle alakalı Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Z. Gülender Açanal’ın kullandığı ifadelere katıldığını belirten Aydınlık, “Sayın AÇANAL ve Sayın CEVHERİ’nin sözlerine katılıyorum, kaybedecek tek saniyemiz yok ancak Sayın AÇANAL'ın 2004 yılında belediye meclis üyeliği yaptığı dönemi hatırlatıp ‘o dönem bazı binalar için yıkım kararı verildi ama halen baktığımızda o binalar duruyor’ deyip ŞBB Başkanı'nından duyarlı olmasını talep etmesini açıkçası yadırgadım” diyerek tepki gösterdi.

İşte CHP’li Aydınlık’ın o paylaşımdaki ifadeleri:

“Geçtiğimiz günlerde Sayın CEVHERİ ve Sayın AÇANAL'ın kentsel dönüşüm hakkındaki ifadelerine katılıyorum, kaybedecek tek saniyemiz yok ancak Sayın AÇANAL'ın 2004 yılında B. meclis üyeliği yaptığı dönemi hatırlatıp ‘o dönem bazı binalar içın yıkım kararı verildi ama halen baktığımızda o binalar duruyor’ deyip ŞBB Başkanı'nından duyarlı olmasını talep etmesini açıkçası yadırgadım.

O tarihten bu yana yerelde ve genelde iktidar kim?

Adalet ve Kalkınma Partisi.

Peki, bugüne kadar belediye sizde, bakanlık sizde neden yıkmadınız?

Fazla söze gerek yok. Zaman kaybetmeden ŞBB ve ilçe belediyeleri ciddi bir çalışmaya girmeli ama bu noktada kırsal mahalleler asla unutulmamalı: Elazığ depreminde gördük ki kırsal mahallelerde de en az kent merkezleri kadar etkileniyor.”

Yorumlar (0)