CHP'li Aydınlık: Şanlıurfalıları ölüme terk ediyorsunuz

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, hızla artan vaka sayılarına karşı Şanlıurfa’da alınan önlemleri yetersiz bulduğunu belirterek yeni açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 05.08.2020, 14:02
CHP'li Aydınlık: Şanlıurfalıları ölüme terk ediyorsunuz

Şanlıurfa’da alınan önlemleri yetersiz bulduğunu belirten CHP'li Aydınlık, “maalesef ilimizde vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. Elbette vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmesi çok önemlidir; ancak alınan tedbirler yetersiz kalırsa, vaka sayılarına karşılık ilimizin hastane ve doktor sayıları yetersiz kalırsa bu işin önünü alamayız. Şu an Şanlıurfa’da yaşadığımız durum tam olarak budur. Hastanelerin tam kapasiteli çalışmasına rağmen, doktor ve hemşirelerimizin yoğun çalışmalarına rağmen mevcut olanaklar yetersiz kalıyor, hastanelerde yer olmadığı için evlerine gönderilen Şanlıurfalılar ölüme terk ediliyor” diyerek Urfalı yöneticilere tepki gösterdi.

KAPALI OLAN HASTANELERİ AÇMAK İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ

Şanlıurfa’da bulunan bir özel hastanenin sahibi ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan doktorların şu an devlet hastanelerinde çalıştırıldığını ifade eden Aydınlık, “doktor ihtiyacı var ki kendi özel hastaneleri kapalı olan doktorlar devlet hastanelerinde şu anda çalıştırılıyor; ama o kişilerin özel hastanesi kapalı durumda. Beton binalara ceza vermekte ne oluyor, burası askeriye mi? Yahu anlamanız için daha ne yapmamız lazım, daha ne söylememiz lazım; hastane ihtiyacımız var, doktor ihtiyacımız var, hastanelerde yer olmadığı için evine gönderilen Covid-19 hastaları var. Özel ya da devlet kapalı olan hastaneleri açmak için daha neyi bekliyorsunuz. Belki de şu anda ben bu açıklamayı yaparken bir vatandaşımız daha hayatını kaybediyor. Her akşam ana haberlerde şu kadar kişi vefat etti, şu kadar kişi yoğun bakımda diye sayısal olarak bilgi paylaşımı yapılıyor; ancak o sayılarda ismi geçen kişiler kiminin annesi, kiminin babası, kiminin evladı, hiç mi etkilenmiyorsunuz, Allah’tan korkun” diyerek sözlerine devam etti.

KİMİ KANDIRIYORSUNUZ SİZ

Şanlıurfa Şehir Hastanesine tekrar değinen CHP’li Aydınlık, “daha dün Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin yalan olduğunu ifade etmiştik. Elbette anlıyorum iktidar partisinin yetkilileri gerçekleri kamuoyuyla paylaştığımız için bize cevap vermeye çalışıyorlar; ancak şunu söylemeliyim ki bize harcayacakları enerjiyi Şanlıurfa’ya verdikleri sözlere harcasınlar, en azından memlekete hayırları olur. Şimdi size yeniden bir hatırlatama yapmak istiyorum; tarih 24 Mayıs 2015, yer Şanlıurfa. Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreninde bilgisayar üzerinden hazırlanmış görüntüleri göstererek ‘işte 6 bölümden oluşan Şanlıurfa Şehir Hastanemiz budur, Şanlıurfa’ya da bu yakışır’ diyerek açılış yapmıştı, keşke devamı da gelseydi. 5 yıldır hastane yok, hala çıkmış diyorlar ki yapılacak, olacak, inşaatı devam ediyor. Yahu göz var, nizam var, kimi kandırıyorsunuz siz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)