CHP'li Aydınlık: ''Kimse çocuklarımızı tehdit etmeye kalkmasın!''

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Elazığ/Sivrice’de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından zarar gören Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdu hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesini sundu.

Vekil Haberleri 29.01.2020, 14:13
CHP'li Aydınlık: ''Kimse çocuklarımızı tehdit etmeye kalkmasın!''

Aziz AYDINLIK yapmış olduğu açıklamada “insanlar evlatlarını okutmak için bin bir türlü zorluklara katlanıyor, ne şartlarda büyütüyor elbette deprem sonrasında binada oluşan çatlaklar nedeniyle tedirgin oluyorlar. Onlar anne baba, evlatlarının kılına zarar gelsin istemezler, o nedenle bizde bu konu üzerinde hassasiyetle durduğumuzu göstermek ve çocuklarımızın barındığı yurdun sağlam olup olmadığına dair şüpheleri ortadan kaldırmak için soru önergemizi TBMM Başkanlığına sunduk” dedi. 

DAHA ÖNCE DE ÇATISI UÇMUŞTU

Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdunun daha önce de gündeme geldiğini belirten Aydınlık, “Belki bazıları hatırlamakta zorlanabilir ama bu yurt 2017’de de çatısı uçtuğu için gündeme gelmişti. O dönemde öğrenciler ve aileleri büyük korku yaşamıştı; ama artık sosyal medyanın gücü daha büyük, her şeyi anında görüyoruz. Bu olayı da tabi o yurtta kalan evlatlarımız korkularını, tedirginliklerini göstermek için sosyal medyaya yükleyince öğrenmiş olduk” diye devam etti.

KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL 

Sosyal medyada yayınlanan videoları izlediğinde tedirginlik yaşadığını ifade eden Aydınlık “orada evladı olan anne ve babaların yerine koydum kendimi, yaşadığım tedirginlik çok büyük oldu aynı zamanda da öfkelendim. Hiç kimse hiç kimsenin evladını barınma hakkından yoksun bırakmakla tehdit edemez, o yurt kimsenin babasının çiftliği değil. O nedenle kimse çocuklarımızı tehdit etmeye kalkmasın” dedi.

YÖNETMELİK ÇOK AÇIK

Videoyla sabit duyuruda “Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğine” atıfta bulunulduğunu dile getiren Aydınlık, “Bir de yurttan anons yaptırıyorlar işte yönetmelik gereği sosyal medyada asılsız haberler yapanlar yurttan süresiz bir şekilde uzaklaştırılır. Tabii hemen yönetmeliğe baktık; yönetmeliğin 23. Maddesinde ‘yurttan süresiz çıkarma cezası’ için gereken şartlar belli. İlgili madde diyor ki; Hırsızlık, devlet büyüklerine hakaret, yurt idarecilerini tehdit, sosyal medyada küçük düşürme vs. Bakıyorum videolara böyle bir şey var mı diye; ama yok. Çocuklar sadece binayı çekip, korkularını ifade etmişler. Son kez söylüyorum devlette, devleti temsil eden yönetici de tehdit etmez, edemez. Yapacağı tek şey gerekli çalışmaları yapıp öğrencileri sakinleştirmektir. O nedenle kimse yapmış olduğu işe kılıf uydurmasın” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)