CHP'li Aydınlık: İşçilerin yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan daimi işçilerin 7 aydır toplu iş sözleşmesini beklediğini ifade ederek belediye yöneticilerine “işçilerin yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz” dedi.

Vekil Haberleri 25.02.2021, 07:25
CHP'li Aydınlık: İşçilerin yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz?

Yapmış olduğu açıklamayla işçilerin yanında olduğunu belirten Aydınlık, “1 ay değil, 2 ay değil tam 7 aydır bu insanlar hakları olanı almak için bekliyorlar, Allah’tan korkun, kuldan utanın” dedi.

ÇOK SAYIDA TELEFON VE MESAJ ALIYORUM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında bir türlü tamamlanamayan görüşmelerin işçilerin sosyal ve ekonomik hayatını yakından ilgilendirdiğini belirten Aydınlık, “bu işi bu kadar uzatmanın anlamı nedir bilmiyorum. Oturup bir masa etrafında anlaşıp, hayırlı olsun denilecek ama mesele işçiye gelince bu olmuyor. Büyük firmalara, büyük şirketlere ödenmesi gereken faturalar çatır çatır ödeniyor. Bizatihi bende bu konuyla alakalı çok sayıda telefon ve mesaj alıyorum. Daimi işçi kardeşlerimiz artık yorulmuşlar” diyerek sözlerine devam etti.

SORUNLAR ÇOK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde işçilerin sorunlarının çok olduğunu dile getiren Aydınlık, “sorunlar çok; mesela aynı mezuniyete sahip ve aynı işi yaparken farklı ücret alanlar var, kadrolu olmasına rağmen kısa çalışma kapsamında değerlendirenler var, çalışma saatlerinde, sigorta primlerinde sıkıntı yaşayan çalışanlar var. Bir an önce tüm bu sorunların çözülmesi gerekiyor. Aksi takdirde alın teri döken bu insanların günahı belediye ve sendika yöneticilerinin boynundadır” dedi.

CHP’Lİ BELEDİYELERİ ÖRNEK ALSINLAR

CHP’li belediyelerin tümünün asgari ücreti en az 3.100 TL yaptığını hatırlatan Aydınlık, “gerçekten CHP’li belediye başkanlarımızın tümüyle gurur duyuyorum. Genel Başkanımız asgari ücret görüşmelerinde partimizin asgari ücret önerisinin vergiden muaf bir şekilde en az 3.100 TL olduğunu ifade etmişti ve bu vaadimiz en azından belediyelerimiz üzerinden gerçekleşti. Bazı belediyelerimiz 3.100 TL ile de yetinmeyerek 3.800, 4.500 gibi rakamlara ulaştılar. Örneğin Buca belediyesi bu konuda başı çekerek asgari ücreti 5.000 TL olarak belirledi.

Zor ve sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz ve bu işçi kardeşlerimiz alın teri harcıyorlar. Gönlümden geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili sendikanın daimi işçiyi mutlu edecek bir rakamda anlaşmasıdır ama yaşayıp göreceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)