CHP'li Aydınlık: AKP’li Belediye başkan yardımcısı görevden alındı!

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Cumhuriyet Halk Partisi için “lanet parti” diyen ve CHP’lileri “asmakla” tehdit eden AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan’ın görevden alındığı duyuruldu.

Vekil Haberleri 11.08.2021, 08:17 11.08.2021, 08:46
CHP'li Aydınlık: AKP’li Belediye başkan yardımcısı görevden alındı!

Akçakale Belediyesinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada nefret ve ırkçılık söylemini kim söylerse söylesin tasvip edilemeyeceği belirtilerek açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyu gündeminde yer alan belediye personelimizin talihsiz beyanatı ile ilgili konu adli makamlara intikal etmiştir. Soruşturmanın selameti için personelimizi başkan yardımcılığı görevinden almış bulunmaktayız.

Konu ile ilgili olarak adli makamların kararı beklenmektedir. Nefret ve ırkçılık söylemini kim söylerse söylesin tasvip etmemiz mümkün değildir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR

Pazartesi günü AKP’li Navi Çokan hakkında Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, “böyle bir kararın alınmasından elbette ki memnun oldum; ancak geç alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. Partililerimiz ve kamuoyu bu kadar tepki göstermeseydi eminim bu görevden alma gerçekleşmeyecekti. O nedenle siyasi görüşü fark etmeksizin bu nefret dolu söyleme karşı tepki gösteren, tavır koyan herkese teşekkür ediyorum. Bu konuyla alakalı son olarak şunu da belirtmek isterim; görevden alınması kesinlikle yetmez, biz CHP’liler kendisiyle yargı önünde hesaplaşacağız. Bu söylem asla ve asla cezasız kalamaz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar (0)