CHP'Lİ ARIK:HEKİMLER ALKIŞ DEĞİL HAKLARINI İSTİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, pandemi sürecinde cansiperane çalışmalarıyla dikkat çeken hekimlerin ve sağlık çalışanlarının feryadını gündeme taşıdı. Zor şartlar altında kutsal bir görevi yerine getiren hekimlerin pandemi süreciyle görevlerinin daha da zorlaştığına dikkat çeken Arık, “Hekimlerimiz övgü dolu sözler değil haklarının verilmesini istiyor. Sağlık Bakanlığı hekimlerin analarının ak sütü gibi helal olan başta özlük hakları olmak üzere tüm taleplerini ivedilikle yerine getirmelidir” diye konuştu. 

Vekil Haberleri 24.08.2020, 11:07
CHP'Lİ ARIK:HEKİMLER ALKIŞ DEĞİL HAKLARINI İSTİYOR


Dünyayı kasıp kavuran Covid 19 pandemisiyle en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları ve doktorların feryadını  gündeme taşıyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Başta hekimler olmak üzere her zaman fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımız övgü dolu sözlerden daha fazlasını hak ediyor. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve tüm yetkililer ekranlarda hekimlerimizden ve sağlık çalışanlarımızın fedakarlıklarından söz ediyor. Ama bilmeliler ki, hekimlerimiz övgü dolu sözler değil haklarının verilmesini istiyor. Sağlık Bakanlığı hekimlerin analarının ak sütü gibi helal olan başta özlük hakları olmak üzere tüm taleplerini ivedilikle yerine getirmelidir” diye konuştu. 


SALGIN NEDENİYLE ÖLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞEHİT SAYILSIN!
Kendilerini insan hayatını kurtarmaya adayan hekimlerin sadece pandemi sürecinde değil her zaman fedakarca bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Arık, Pandemi nedeniyle hayatını kaybeden Sağlık çalışanlarının şehit sayılması gerektiğini, Sağlık Bakanından ve iktidardan bu konuda hazırladığı kanun teklifine destek vermelerini beklediğini dile getirdi. Başta performans sistemi olmak üzere hekimlerin çözüm bekleyen sorunları olduğuna dikkat çeken Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: -“Hekimlerimizin ekonomik ve özlük hakları her geçen gün erozyona uğramaktadır. Sağlıkta performans sistemi hekimliğin ve sağlığın ruhuna aykırıdır. Sağlıkta performans sistemi en kısa zamanda kaldırılmalıdır. Personel maaşları 3 kalemde değil, hekim ve tüm sağlık çalışanlarının onuruna yakışacak şekilde, seyyanen zamlı, devletin diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellerinde olduğu gibi tek kalem olarak belirlenerek genel bütçeden ödenmeli ve gelirlerinin tamamı emekliliğe yansıtılmalıdır. İzin ve raporlarda diğer memurlara sağlanan haklar sağlık personeline de sağlanmalıdır.  Sağlıkta şiddet ve şikayet aynı şekilde devam etmektedir. Çıkarılan yasa şikayetlere ve şiddete engel olmamaktadır. Çünkü sağlık sisteminin kendisi şikayet ve şiddet üretmektedir.Sağlıkta şiddet yasası TCK ya eklenmeli ve bu hususta sağlık personelinin mağduriyeti giderilmelidir. Hekimlerin poliklinik, nöbet ve çalışma koşulları hastane başhekimliklerinden veya sağlık müdürlüklerinden bağımsız mevcut iş yasaları baz alınarak düzenlenmelidir. -Yeni bir malpraktis yasası, içinde hukukçu hekimlerinde olduğu bir kurul tarafından hekimlerin mevcut çalışma şartları gözetilerek yeniden düzenlenmelidir. Bu konuda da bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sunduk. Umarım iktidar partisi, siyasi kaygılarını bir kenara bırakarak bu teklifimize destek verir. Pandemi süresince cansiperane çalışan ve belki de dünya da en fazla ölüm ve hastalanma riskini taşıyan ülkemizin en yetişmiş insan gücüne sahip olan biz hekimlere Covid-19 testi yapılmalı, koruyucu önlemler alınmalı ve eksiksiz koruyucu ekipman en kısa zamanda sağlanmalıdır. Her geçen gün sağlık personellerinin ölüm haberlerini aldığımız şu günlerde Covid-19 meslek hastalığı kapsamına alınmalı, hastalığın kalıntısını taşıyarak iyileşen personelin mağduriyeti giderilmelidir.Hekimlere ve diğer sağlık personeline hakkettikleri yıpranma payı verilmelidir” 
 

Yorumlar (0)