CHP'li Arık'tan “Yüksek Hızlı Tren Projesi Bitti” İddialarına Tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’yi ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Kayseri – Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi tamamladı” sözlerine tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 26.06.2020, 14:28 26.06.2020, 14:51
CHP'li Arık'tan  “Yüksek Hızlı Tren Projesi Bitti” İddialarına Tepki!

. Kayserililerin 2007 yılından bu yana bu masalı birçok bakan, başbakan ve cumhurbaşkanından dinlediğini ve artık sıkıldığını belirten Arık, “AKP’liler Kayserililerin aklı ile dalga geçmeye, Kayseri’ye kör gözle bakmaya devam ediyor. Kayseri-Yerköy YHT hattının 2020 yatırım programında olmadığı biliyoruz. Ama sayın bakan Kayserililerinin gözünün içine baka baka yalan söylüyor” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Kayseri ziyaretlerini değerlendiren CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP iktidarının Kayseri’ye kör gözle bakmaya devam ettiğini söyledi. Kayseri’nin kamu yatırımları açısından son sıralarda yer aldığını hatırlatan Arık, bakanların Kayseri ziyaretinin ve verdikleri sözlerinin havada kaldığını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “Kayseri – Yerköy Yüksek Hızlı Tren Hattı projesi tamamladı” sözlerini masal olarak yorumlayan Arık, “Sayın Bakan bilmelidir ki biz bu masalı kendisinden önce ulaştırma bakanlığı yapan Binali Yıldırım’dan da, Lütfi Elvan’dan da, Feridun Bilgin’den de, Ahmet Arslan’dan da ve Cahit Turan’dan da dinledik. Hatta Başbakanlar Recep Tayyip Erdoğan’dan da Ahmet Davutoğlu’ndan da Binali Yılıdırm’dan da dinledik. Hatta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da dinledik… Yıllardır proje aşamasındaydı, ihaleye çıkacaktı diye Kayserililer kandırılıyor. Hatta 2018 yılının ocak ayında dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, tüm AKP milletvekilleri ve Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarını toplayarak muzaffer komutan pozları verip, ‘Ankara Kayseri arası 1,5’ saat olacak diye gazetelere servis yapıp, Yüksek hızlı tren ihalesinin 2018 yılının ortalarında netlik kazanacağını söylemişti. Sonra ihale yaptılar. Ne oldu? Hani nerede proje, nerede ihale? Özetle biz bu masalı defalarca ama defalarca dinledik, artık sıkıldık. AKP’liler artık bu milletin aklı ile hele hele de zekasıyla övündüğümüz Kayserililerin aklı ile dalga geçmeyi bıraksınlar” dedi.

AKP KAYSERİ’YE KÖR GÖZLE BAKIYOR

Kayseri’nin kamu yatırımları açısından sadece gelişmişlik ve nüfus bakımından kendisi ile aynı ölçekte olan iller arasında değil tüm iller arasında son sırada yer aldığını ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “AKP’liler Kayserililerin aklı ile dalga geçmeye, Kayseri’ye kör gözle bakmaya devam ediyor. Kayseri-Yerköy YHT hattının 2020 yatırım programında olmadığı biliyoruz. Hızlı tren ile ilgili AKP’nin tek projesi, geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında kendisine yöneltilen, ‘Kayseri’ye hızlı tren ne zaman gelecek’ sorusuna derin bir ‘Ahhh’ ile yanıt veren ve ‘Kılçık neymiş, biz ona karşı çıkarız’ diyerek Kayseri-Yerköy hattından dahi habersiz olduğunu itiraf eden AKP Milletvekili Mustafa Elitaş’ın önündeki A4 kağıdına çizdiği Ankara-Kayseri-Mersin Yüksek Hızlı Tren projesi (!) ise ona da diyecek bir şeyimiz yok. Ama sayın bakan Kayserililerinin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. Kayserimiz, 1,5 milyona yaklaşan nüfusuyla çevresindeki 15 il için ticaret, lojistik ve âdeta bir sağlık merkezi konumunda. Kayseri, AKP’den cumhurbaşkanı çıkardı, başbakan çıkardı, bakanlar çıkardı, meclis başkanvekili çıkardı, grup başkan vekili çıkardı. Ama AKP neyin intikamını alıyorsa Kayseri’ye kör gözle bakıyor, Kayseri’ye üvey evlat muamelesi yapıyor.”

Yorumlar (0)