CHP'li Arık'tan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'a Çağrı!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasının bizzat AKP iktidarı tarafından engellendiğini belirtti.

Vekil Haberleri 16.07.2020, 12:26
CHP'li Arık'tan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç'a Çağrı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın 15 Temmuz Darbe girişimiyle ilgili olarak “Zaten her şeyi hazırlamışlar. Belediye başkanları bile belirlenmiş" ifadelerini değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılmadığını belirterek, “Hiç kafaları karıştırmaya gerek yok. Varsa bildiğiniz bir konu bunu kamuoyu ile paylaşın herkes bilsin” diye konuştu.

Bu konuda aralarında kendisinin de bulunduğu birçok milletvekilinin FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasına yönelik araştırma önergeleri verdiklerini ama her seferinde AKP tarafından reddedildiğini belirten Arık, “Siyasi ayağının araştırılmasını istiyoruz, iktidar kabul etmiyor. Sonrasında muallak ifadelerle 15 Temmuz’dan kendileri adına kahramanlıklar çıkartmaya çalışıyorlar” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da katıldığı bir televizyon programında yaptığı, "O gece bilmediğim bir numaradan arayıp 'Sizi korumaya alalım' diye sordular. Bende 'Benim böyle bir şeye ihtiyacım yok' dedim. Aynı kişiler diğer arkadaşları da aramış. Eğer onların taleplerini kabul etmiş olsaydım onlara teslim olmuş olurdum. Zaten her şeyi hazırlamışlar. Belediye başkanları bile belirlenmiş" şeklindeki konuşmayı hatırlatan Arık, “Sayın Başkan bu açıklamayı yaptığına göre bildiği bir şeyler var. Kendisine çağrımız bu bilgiyi kendisine saklamaması Kayseri hatta Türkiye kamuoyu ile paylaşmasıdır. Bu bilgiyi kimden aldı, kimler belediye başkanı olacaktı? Eğer böyle bir bilgi yok ama Sayın Başkan, birçok AKP’linin yaptığı gibi o geceden kendisine de bir kahramanlık çıkartmaya çalışıyor ise 15 Temmuz’da demokrasimiz için bedenlerini kurşunlara siper eden Şehitlerimizin hatırasına saygısızlık yapılıyor demektir. Biz FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkması için çok mücadele verdik. Bu mücadelemiz hep AKP ve ortağı tarafından engellendi. Eğer elinizde böyle bir bilgi belge varsa hiç kafaları karıştırmaya gerek yok. Varsa bildiğiniz bir konu bunu kamuoyu ile paylaşın herkes bilsin.”

15 Temmuz Şehitlerini rahmet ve minnette andığını belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Darbe girişimini fırsat bilerek, Türk demokrasisine darbe yapanlar 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarını ve gazileri anma törenlerine almayarak büyük bir ayıba imza atmıştır. Demokrasi için bedel ödeyen insanların, demokratik bir talep olarak kendileri için toplanan paranın akıbetini sormaları, sorgulamaları son derece doğaldır. Ama vatandaşın vergisinin nereye harcandığının hesabını veremeyenler, şehit yakınları ve gaziler için toplanan yardım paralarının da hesabını veremiyor. Hesap soranları da şehit yakınıymış, gaziymiş demeden tartaklatıyor, tören alanlarına aldırmıyorlar” diye konuştu.

Yorumlar (0)