banner758

CHP'li Arık'tan Büyükkılıç'a 128 milyar kere hodri meydan çağrısı

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Sahabiye Medresesi esnafıyla birlikte düzenlediği basın açıklamasında kendisinin yalan söylediğini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a, 128 milyar kere hodri meydan çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 16.04.2021, 14:57
CHP'li Arık'tan Büyükkılıç'a 128 milyar kere hodri meydan çağrısı

Kira artışını belgelerle açıklayan Arık, Büyükkılıç’tan özür dilediğini dile getirdi. Sahabiye Medresesi esnafı adına konuşan İbrahim Sungur isimli şahıs da Arık’ın sözlerinin doğru olduğunu ifade ederek, “Öncelikle Sayın Vekilimize buraya kadar gelip sorunumuzla ilgilendiği, sorumuzu TBMM’ye taşıdığı için, sorunun takipçisi olduğu için huzurlarınızda teşekkür ederim” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın Sahabiye Medresesi esnafının kira artışını gündeme taşıdığı konuşmasının ardından Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Arık’ın yalan söylediğini ve bunu bir alışkanlık haline getirdiğini söyledi. Arık, Büyükkılıç’ın açıklamalarına Sahabiye Medresesi’nin içinde esnaf, İl Başkanı Ümit Özer ve partililerin katıldığı basın açıklaması ile yanıt verdi. Zenginin borcunun sıfırlandığını ifade eden Arık, “Sayın Büyükkılıç, ‘Yalan söylüyorsun, söylediklerin gerçeği yansıtmıyor’ dedi. Ben burada kendisine belgelerle cevap vermek isterim. Sayın Büyükkılıç, bu belgeler esnafın Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ödeyeceği kira bedelleri, 2019 yılında 15 bin lira aldığınız kira 2020 yılında 27 bin lira istiyorsunuz. Yüzde 100’e yakın bir kira artışı, bunu vicdan kabul etmez. Ama bizim devletimiz, uçak inmedi diye havalimanlarının kira borcunu sıfırladı. Zafer Havalimanı’nı işleten firmanın 2020’deki kira borcunu almadı, 2021 ve 2020 kira bedellerini de bir gece yarısı kararı ile yarıya düşürülmesini kabul etti. Onların parası var, onlar zenginler… Silinen kira da 12 milyar lira… Ben vicdanlara sesleniyorum: Uçak inmedi diye Zenginin 12 milyar lira borcunu siliyorsun ama burada ürününü satamayan esnafın kirasına yüzde 75 zam yapıyorsun” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a hodri meydan çağrısı yapan Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayın Büyükkılıç, TBMM’de benim olmadığım ortamda konuşuyor, diyor. Ben milletvekiliyim, ben Milletin meclisinde milletin derdini, sıkıntısını, Kayseri’nin neresinde bir sıkıntı varsa bunu konuşmak benim boynumun borcudur. Ve ben sizlerin huzurunda 128 milyar kere hodri medyan diyorum. Hangi televizyon kanalında diyorsanız, hangi kişilerle diyorsanız buyurun program yapalım. Ben Sayın Büyükkılıç’tan biz bu açıklamayı yaptıktan sonra, gelip esnafı kendisinin dinlemesini isterdim. Ama Sayın Büyükkılıç, bırakın buraya gelip görüşmeyi, makamında bile esnafımızla görüşmedi. Sayın Büyükkılıç, 2015 yılında kendilerinin bırakmak istediğini ancak esnafın kendisine, ‘Bizi bırakmayın, bizi perişan ederler, bu vakıf bizim ekmeğimizle oynar” dedi. Burası dağ başı değil, kimse kimsenin ekmeğiyle oynamaz. Sen şehr-i eminsin, kimsenin ekmeğiyle oynatmamak senin boyunun borcudur. Kaldı ki, şuan esnafı zor durumda bırakan sizsiniz, belediyenin uygulamasıdır. Bu 75’lik artışı ne vicdan kabul eder, ne de ahlak kabul eder. Meslektaşım Sayın Memduh Büyükkılıç’ın yalan söylüyor ifadesini kınıyor, kendisinden özür beklediğimi ifade ediyorum. Ben belgelerle konuşuyorum”

BÜYÜKKILIÇ KENDİSYLE UĞRAŞANLARI PARTİSİNDE ARASIN

Büyükkılıç ile hiçbir kişisel probleminin olmadığını ifade eden Arık, Büyükkılıç’ın kendisiyle uğraşanları kendi partisinin içinde araması gerektiğini söyleyerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Sayın Büyükkılıç, ‘Benimle ne sorunu varsa benimle uğraşıyor’ diyor. Sayın Büyükkılıç şundan emin olsun ki kendisiyle hiçbir problemim yok. Hiçbir kişisel problemim yok. Gördüğüm yerde de kendisinin halini hatırını sorarım, sormaya da devam edeceğim. Benim sorunun hakkı yenen esnafımızın sorunu. Sayın Büyükkılıç eğer kendisiyle uğraşan birilerini arıyorsa, dönüp kendi partisinin içine bakmasını öneririm. Sayın Belediye Başkanı, Tomarza Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddiaları ve Güneşli’deki vatandaşların sorunlarıyla ilgili olarak kıytırık işlerle uğraşıyor diyor. Sayın Büyükkılıç, siz bu şehrin belediye başkanısınız, şehr-i eminisiniz, öyle seçildiniz. Bakın bir ilçede yağlı boya ile yol yapımından söz ettim, 15 günde 15 bin litre akaryakıt harcandığını dile getirdim. Açık ihale ile yapılaması gereken milyonluk düğün salonunun doğrudan temin yöntemiyle yapıldığını söyledim ki, bu hukuksuzluk… Size göre kıytırık işler olabilir ama vatandaşımızın hakkını hukukunu korumak bizim boynumuzun borcudur.

Esnafımız burada, bir yerde yanlış yada yalan bir ifadem varsa kendileri beni düzeltsin ama biliyorum ki, esnafımız zor durumda… Sayın Büyükkılıç bu şehir bizim şehrimiz, gelin esnafımızı zor durumda bırakmayalım.

ESNAFTAN ARIK’A TEŞEKKÜR

Esnaflar adına konuşan İbrahim Sungur da 2020 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerinden yüzde 75’lik bir kira artışı talep ettiğini belirterek, şöyle konuştu. “Öncelikle Sayın Vekilimize buraya kadar gelip sorunumuzla ilgilendiği, sorumuzu TBMM’ye taşıdığı için, sorunun takipçisi olduğu için huzurlarınızda teşekkür ederim. Medrese esnafı adına konuşuyorum: Esnaf olarak 2019’da ödediğimiz kiranın üzerine yüzde 75 zam yapılarak, 2020’de bizden bu talep edildi. Ama araya giren pandemi nedeniyle tahakkuk ettirilmedi. 2021’de ise o yüzde 75’nin üzerine bir de yüzde 30 artırılarak, 26 Mart 2021 tarihinde tahakkuklar girildi. Sayın Vekilimin elinde de o belgeler var. Belediyenin kendi sitesinde yayınladığı ödeme planları var. 26 Mart’ta 1 Nisan vadeli olarak tahakkuk ettirildi. Doğruya doğruya, bunun ayıbı günahı yok, biz esnaf olarak 5 günde bu kirayı çıkartamayız. Bu reva değil, bunu hiç kimse ödeyemez. Bizim Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden istediğimiz, bize burayı bedava tahsis etmesi değil; bu milletin Kayseri halkının hakkını bize tahsis etmesi değil, bizden normal kendi kira kontratlarımızda olan artış ne ise bunu işletmesini istiyoruz. Birçok belediye ve vakıflar genel müdürlüğü 2021’de kira artışı yapmadığını açıkladı ama bizim artışımız normalin üzerinde afaki bir artış. “

Yorumlar (0)