banner773

CHP'li Arık'tan AKP'ye tepki: Bukalemun gibi olmayın!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti’nin makyajlayıp getirdiği kanun tekliflerinin vatandaşın aleyhine kararlar içerdiğini ifade ederek, “Lütfen, bukalemun gibi olmayın, ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün” diye konuştu.

Vekil Haberleri 25.11.2020, 10:30
CHP'li Arık'tan AKP'ye tepki: Bukalemun gibi olmayın!

Elektrik Piyasası Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasını dair kanun teklifinin görüşmelerinde söz alan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Yine, AKP'nin bir klasiği hâline gelen yeni bir torba yasayla karşı karşıyayız. Bundan önceki paketlerde olduğu gibi bu pakette de makyajlama çok güzel, kamuoyuna sunum çok güzel. Ne diyor kanun teklifinin gerekçesinde? ‘Enerji alanında dışa bağımlılığın azaltılması.’ Ne güzel. ‘Ülkemizin bölgesel ve küresel etkinliğinin artırılması.’ Kimse itiraz etmez. ‘Tabii kaynaklarımızın en iyi şekilde değerlendirilmesi.’ Kamuoyuna sunum bu şekilde.” diye konuştu.

BİR ELİNİZ SÜREKLİ FAKİRİN CEBİNDE

AK Parti’nin bundan önceki kanun tekliflerinde aynı yöntemi izlediğini ifade eden Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “ Hatırlayınız sayın milletvekilleri, bundan önceki pakette de işçinin kıdem tazminatını elinden alan, işçiye güvencesiz, esnek çalışmayı getiren paketi de kamuoyuna güzel sunmuştunuz: ‘Yeni istihdam paketi’ ‘Sosyal devlet ilkesi gereği yükün paylaşılması ve giderilmesi.’ Aslında bu paketin özünde ne vardı? Bu paketin özünde, sermayenin üzerindeki yükü alıp yükün altında inim inim inleyen işçinin sırtına bir kat daha yük eklemek vardır. Bu paketi kim istemişti? Sermaye istemişti. Nitekim, Teknoloji Bakanı Sayın Varank sermayeye ‘Siz talep ettiniz, biz de getirdik. İşçi kesimi çok yoğun ses çıkarırken siz sessiz kaldınız, daha çok yanımızda yer almalıydınız.’ dedi. İşte, on sekiz yıldır yaptığınız bu; sağ gösterip sol vuruyorsunuz. Fakir fukara, garip gureba edebiyatı yapıyorsunuz, fakirin cebinden alıp zenginin cebine koyuyorsunuz, bir eliniz sürekli fakirin cebinde.”

BUKALEMUN GİBİ OLMAYIN

Geçtiğimiz günlerde kurulan maden ocağına tepki gösteren Subaşı Mahallesi sakinlerinin şikayetlerini bir kez daha TBMM kürsüsünden dile getiren Arık, AK Partililerin tutumunu eleştirerek şöyle konuştu: “Dilinizden seçim döneminde millet düşmüyor ama rant söz konusu olunca milleti gözünüz görmüyor. Size ilim Kayseri'den bir örnek vermek isterim. Bakınız, Koramaz Dağı'nın hemen eteğinde UNESCO tarafından Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Koramaz Vadisi'nin hemen üzerinde bir maden ocağı açıldı. Subaşılı, Büyük Bürüngüzlü, Küçük Bürüngüzlü hemşehrilerim ‘Bizim, burada su kaynaklarımız var, bizim burada meralarımız var, bizim burada mezarımız var, bizim burada yer altı şehrimiz var, bizim burada tarihimiz var. Bayrağına sahip çıkan, toprağına da sahip çıkar.’ dedi ve bu karara itiraz etti. AKP'li belediye başkanları ne yaptı biliyor musunuz? Onlar da dediler ki: ‘Biz de sizin yanınızdayız, haklısınız.’ İyi de kardeşim, bu maden ocağının ruhsatını sen vermedin mi? Lütfen, bukalemun gibi olmayın, ya göründüğünüz gibi olun ya da olduğunuz gibi görünün.”

VATANDAŞ TERÖRİST SEVİCİ TRT’YE KATKI PAYI ÖDEMEYECEK Mİ?

Vatandaşların TRT’ye katkı payı ödemek istemediğini belirten Arık, bu konuda bir düzenleme yapılmadığını ifade ederek, “Bu paketi kim istedi? Bu paket kimin derdine derman olacak? Bu paketi, tükettiği elektriğin tam 2 katı fatura ödeyen namuslu yurttaş mı istedi? Bu teklifle vatandaşın ödediği elektrik faturası azalacak mı? Bu paketi ‘Namuslu bir yurttaşım, elektrik borcum neyse öderim; başkasının ödemediği elektrik faturasını 'kayıp kaçak bedeli' adı altında benden almayın.’ diyen yurttaş mı istedi? Bu paketi ‘TRT iktidarın borazanı hâline geldi, seçim dönemlerinde oy için kırmızı bültenle aranan teröristin yayına çıkarılması kanıma dokunuyor.’ diyen yurttaş mı istedi? Bu teklifle namuslu vatandaş terörist sevici, yandaş TRT'ye katkı payı ödemeyecek mi? Değerli milletvekilleri, bu paketi ‘Pandemi sürecinde gelirlerimiz iyice azaldı, kış kapıda; doğal gazın vanasını çeviremiyoruz, doğal gaz ucuzlasın.’ diyen yurttaş mı istedi? Bu paketle doğal gaz ucuzlayacak mı? Tabii ki kocaman bir hayır. Peki, bu paketi kim istedi, kim için bu paket hazırlandı? Kaz Dağları'nı kaz gibi yolan yandaş için hazırlandı, eğip bükmeyin, kıvırmayın.Ne diyor bu teklifte: Ruhsat süren bitmiş olsa da faaliyetlerine devam edebilirsin. Yani milletin sırtına sülük gibi yapışmış, kanını emen yandaşa ‘Vatandaşın kanını emmeye devam et kardeşim.’ diyorsunuz. Başka kim istiyor? Saray istiyor. Saray ne diyor? Bu paketle Varlık Fonunun bünyesinde kurulan maden holdingin önü açılıyor sayın milletvekillerim. Bu torba yasada sermaye için vatandaşın malına çökmek var. Bu torba yasada sermaye için doğanın talan edilmesi var. Bu torba yasada yandaş için her türlü kolaylık var ama bu torba yasada askıda ekmeğe muhtaç ettiğiniz namuslu vatandaş için hiçbir şey yok.

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. AKP'nin önünde görüyorum: ‘İyi ki varsın öğretmenim.’ Ne güzel, bugün Öğretmenler Günü'nü kutlasaydık, gönül arzu ederdi ki bugün burada yıllarca dirsek çürütmüş, öğretmen olmuş gençlerimizin atanması için kanunlar çıkarsak daha güzel olmaz mıydı? Bugün, burada pandemi döneminde en ağır koşullarda görev yapan sağlık çalışanlarının yükünü hafifleten kanunlar çıkarsak daha güzel olmaz mıydı sayın milletvekilleri. Atama bekleyen milyonlarca sağlık personeline müjdeli bir haber verseydik daha güzel olmaz mıydı? Artık lütfen millet diyerek, millî irade diyerek, milletin adamı diyerek milleti aldatmaktan vazgeçin. Ya göründüğünüz gibi olun, ya da olduğunuz gibi görünün, diyor yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum’’ diye konuştu.

Yorumlar (0)