CHP'li Arık'tan 24 Temmuz mesajı: İstibdat dönemini mumla aratıyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, basından sansürün kaldırılışın 102’inci yılında sansürün tüm boyutlarıyla Türkiye’de yaşandığını ifade etti.

Vekil Haberleri 23.07.2020, 13:53
CHP'li Arık'tan 24 Temmuz mesajı: İstibdat dönemini mumla aratıyor

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi basın özgürlüğü konusunda da geriye gittiğini belirten Arık, “AKP iktidarı uygulamalarıyla istibdat dönemini bile mumla aratıyor. Türkiye bunu hak etmiyor” diye konuştu.

Basından sansürün kaldırılışının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, özgür bir toplum için basın özgürlüğünün olmazsa olmaz olduğunu ifade etti. Yaşanan gelişmeler nedeniyle halkın haber alma özgürlüğü için mücadele eden basın emekçilerinin 24 Temmuz’u Bayram olarak kutlayamadıklarını belirten Arık, “Bugün gerçeğin peşinde koşan, gerçek anlamda kamunun yararını düşünen, kalemini satmayan basın emekçileri sosyal, ekonomik ve cezai yaptırımlarla kuşatılmış durumdadır. Kontrolü altındaki havuz medyasını kamu kaynaklarını ile palazlandıran iktidar, gerçek gazetecileri ise hapse atıyor. Hiç kimse bugün cezaevinde bulunan gazetecilerin suç işlediğini söyleyemez. Herkes hatta iktidar destekçileri bile biliyor ki, bugün cezaevindeki gazeteciler iktidarın talimatı ile adeta suç uydurularak tutuklanmıştır. Türkiye’yi yönetemeyen AKP Türkiye’yi sürüklediği uçurumu kamufle edebilmek için Türkiye’ye yeni bir istibdat dönemi yaşatmaktadır. Hatta AKP iktidarı uygulamalarıyla istibdat dönemini bile mumla aratıyor. Türkiye bunu hak etmiyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün altını çizdiği gibi, ‘Basın halkın müşterek sesidir’ işte AKP bu sesi kısmak istiyor” dedi.

Tüm olumsuzluklara rağmen doğruların peşinde koşan, kamuoyunu aydınlatan basın emekçilerinin kutsal bir görev ifa ettiğini belirten Arık, “Tüm baskı ve engellemelere rağmen eğilmeden, bükülmeden halkın doğru haber alması için mücadele eden basın emekçilerinin, bu anlamlı günlerini kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ve hiç kimse unutmasın ki, tarihi kalemini satanları da halkın haber alma özgürlüğü için bedel ödeyenleri de yazacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)