CHP'li Arık Kayseri Pastırmasına Sahip Çıktı

Kayseri pastırmasının dünyada bir numara olduğunu belirten CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, tescil için basın mensuplarına pastırma ikram etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kastamonu pastırması Kayseri pastırmasından daha güzel” sözlerine tepki gösteren Arık, “Adalet ve Kalkınma Partisi ne Kayseri’ye adaletli davranıyor ne de Kayseri’nin kalkınmasına izin veriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanının bilinçaltında Abdullah Gül sendromu mu var?” diye sordu.

Vekil Haberleri 04.12.2019, 15:05 04.12.2019, 15:06
CHP'li Arık Kayseri Pastırmasına Sahip Çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kastamonu pastırması Kayseri pastırmasından daha güzel” sözlerinin yankıları devam ediyor. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine anlam veremediğini belirterek, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, ‘Kastamonu pastırması Kayseri pastırmasından daha güzel” dedi. Biz böyle bir kıyaslamaya anlam veremedik. Niçin Kastamonu’nun pastırmasını ön plana çıkartırken Kayseri pastırmasını yerdi anlam veremedik. Dünya alem bilir ki Kayseri pastırması bir numaradır. Elbette Kastamonu’nun pastırması da güzel ve lezzetlidir ama bir numara Kayseri’nin pastırmasıdır” dedi.

Kayseri pastırmasının dünyada bir numara olduğunu belirten Arık, yanında getirdiği pastırmayı basın mensuplarına ikram eden Arık, Kayserililerin AKP’li ve MHP’li milletvekillerinin bu konuda sessiz kalmasına tepki gösterdiğini ifade etti. 

Kayseri’nin son yıllarda kan kaybettiğini belirten Arık, AKP’nin Kayseri’ye kamu yatırımları konusunda da hak ettiği yatırımları alamadığını söyledi. Bunun sebebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilinçaltında yatan Abdullah Gül sendromu olduğunu belirten Arık, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Adalet ve Kalkınma Partisi ne Kayseri’ye adaletli davranıyor ne de Kayseri’nin kalkınmasına izin veriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı’nın bilinçaltında Abdullah Gül sendromu mu var? Kayseri’ye olan bu düşmanlık niye? Bakıyorsunuz Kamu yatırımları konusunda Kayseri kendi ölçeğindeki 20 il ile kıyaslandığında 19. sırada… Kişi başına kamu yatırımları konusunda ise 81 il arasında 79. sırada… Yani Kayseri kendi yağı ile kavrulan bir il konumunda... Kayseri ticaret şehri, Kayseri sanayi şehri…. Kayseri tekstilde bir numara idi ama yanlış teşvikler yüzünden Kayseri tekstilini kaybetmiş durumda. Sadece mobilya ve kapı sektörü arasına sıkışmış bir durumda.... Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı Sivas’ta Sivaslılara şunu söylüyor: ‘Siz yüzde 50 oy verdiniz, bayrama kadar sizin hızlı treninizi getireceğim’ Kayseri yüzde 60 oranında oy vermiş ama Kayseri’ye hızlı tren yok. Ankara-Niğde arası otoyol yapılıyor, yine Kayseri yok. Kayseri Orta Anadolu’nun merkezi durumunda ama Kayseri görmezden geliniyor. Havalimanına bakarsanız öyle… Kayseri’ye devlet tiyatroları sözü verildi ama gelmedi.

Kayseri gerçekten çok zor durumda… Teşvik alamıyor, kırsal boşaldı, insanlar sefalet içinde… Ve ben buradan tekrar Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekillerine çağrıda bulunmak istiyorum: Elimizde bir pastırmamız, bir sucuğumuz var. Teşvik alamıyorsunuz bari bunlara sahip çıkın...”

Yorumlar (0)