CHP'li Arık: ' Kaplumbağa geldi tren hala yok''

CHP İl Örgütü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri ziyareti öncesinde düzenlediği etkinlikle Yüksek Hızlı Trenin Kayseri’ye uğramamasına tepki göstererek, oyuncak trenli açılış yaptı.

Vekil Haberleri 24.10.2020, 14:55 24.10.2020, 14:58
CHP'li Arık: ' Kaplumbağa geldi tren hala yok''

Etkinlikte konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, söz verilen tarihte yola çıkan kaplumbağanın Kayseri’ye geldiğini ama hala hızlı trenin gelmediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı tarafından yine söz verilecek, ama kimse inanmasın. Yine müjde verecek, ama yine gelmeyecek. 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 6 Ulaştırma Bakanı söz vermiş bugüne kadar ama hızlı tren gelmedi”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri ziyareti öncesinde CHP Kayseri İl örgütü, vatandaşlara yıllardır iktidar tarafınca söz verilen, ancak 13 yıldır gelmeyen yüksek hızlı trenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 yıl önce Kayseri’ye hızlı tren sözünü verdiği Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen CHP’liler önce oyuncak trenin açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yine Kayserililere bol bol vaatlerde bulunacağını belirten CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, bu sözlerinde tutulmayacağını belirterek şunları söyledi: “18 yıldır ülkeyi yöneten AKP’nin toplu açılış törenlerine alıştık. Özellikle seçim dönemlerinde, listesi devlet sırrı gibi saklanan toplu açılış törenlerini, yaparsa Ak Parti yapar denilerek bol keseden verilen vaatleri hepimiz biliyoruz ve biliyoruz ki, AKP Genel Başkanı yarın kentimize gelecek ve yine sayısız açılış yapacak, bol bol vaat verecek. Hani şu göklerde olan ama bir türlü göremediğimiz, fabrikasının yerini bilemediğimiz yerli ve milli uçağımız gibi. Gerçekten değerli basın mensupları siz yerli ve milli uçağımızı gördünüz mü? Biz görmedik… Nerede üretiliyor, biliyor musunuz? Biz bilmiyoruz… Peki, bundan tam 13 yıl önce AKP genel başkanının Kayseri’ye müjdelediği Yüksek Hızlı Treni gördünüz mü? Biliyoruz ki AKP Genel Başkanı yarın bir kez daha Kayseri’ye Yüksek Hızlı Tren Müjdesi verecek. Her ne kadar kendisi AKP Genel Başkanı olmayı bu milletin Cumhurbaşkanı olmaya tercih etse de biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanının sözünün havada kalmasını kabullenemiyoruz. Gerçi AKP Genel Başkanı sözünün havada kalmasına alışkın. “Bu fakir bu görevde olduğu müddetçe o teröristi alamazsın” dedikten sonra bir telefonla papazı bıraktığını gibi… Ama biz yine de AKP Genel Başkanı’nı sözünü havada bırakmayalım ne AKP Genel Başkanı yorulsun, ne de Kayserililerin aklı ile dalga geçilmesin diye Yüksek Hızlı Treni Kayseri’ye getirdik. Hepimize hayırlı uğurlu olsun… AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Kayseri’den Ankara’ya hızlı trenin test sürüşünü yapmaya geliyor. AKP iktidarında Kayseri’nin görüp göreceği en gerçek Yüksek Hızlı Tren bu. Kimse AK Parti’den Kayseri için daha fazlasını beklemesin. Hani diyorlardı ya Hayaldi Gerçek oldu diye. Göklerde uçan yerli ve milli uçağımız gibi AK Parti iktidarın da Yüksek Hızlı Trenimiz de hayaldi ancak bu kadar gerçek oldu”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ise konuşmasında, “Cumhurbaşkanı tarafından yine Kayseri’ye söz verilecek, ama kimse inanmasın. Yine müjde verecek, ama yine gelmeyecek. 2 Cumhurbaşkanı, 3 Başbakan, 6 Ulaştırma Bakanı söz vermiş bugüne kadar ama hızlı tren gelmedi” dedi.

Konuyu sık sık TBMM gündemine taşıdığını hatırlatan Arık, açıklamalarını şunları söyledi: “3 Kasım 2017’de dönemin bakanı Ahmet Arslan’na Plan Bütçe Komisyonunda, AK Parti’nin Kayseri’ye üvey evlat muamelesi yaptığını hatırlatıp, hızlı tren ne zaman gelecek diye sordum. Sayın Bakan, ‘Ankara-Kayseri hızlı tren projesi kayıtlara girmesi açısından önemli, proje bitti, aralık ayı içerisinde yapım ihalesine çıkacağız ve 143 kilometrelik Yerköy’e kadar olan kısmı zaten Ankara-Sivas içerisinde yapılıyor, 142 kilometrelik Yerköy’den Kayseri’ye kısmı da inşallah üç-üç buçuk yıl içerisinde bitirmiş olacağız, bu daha önce söylediğimiz bir ifadeydi’ Bu sözün üstünden 3 yıl geçti hala proje… Seçilen bakanlar gitti yerine atanmış bakanlar geldi. Yine sordum. Allah rızası için siz doğru söyleyin Kayseri hızlı trene ne zaman kavuşacak, dedim. Hafta başı bakan soru önergemize yanıt verdi. Atanmış bakan da daha öncekilerin söylediğini söyleyip proje bitti diyor. Onu biliyoruz. Peki başka ne diyor. Dış kaynaktan borç bulursak yapacağız diyor. Allah’tan korkun. Dış kaynaktan nereden para bulacaksınız. Herkesle kavga ettiniz. Herkesle dövüştünüz. Nereden para bulacaksınız? “ diye konuştu.

Eylemde partililerin elindeki, “Tren geldi hoş geldi, vagonları boş geldi” , “Hızlı tren belki hiç gelmez" , "Görünmez trenin ufkundayız", “Gele gele bu geldi” yazılı pankartlar da dikkat çekti.

Yorumlar (0)