CHP'li Arık: ''İnsanlar doğdukları yerde doysunlar''

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, insanların doğdukları yerde doymaları için araştırma önergesi verdi.

Vekil Haberleri 17.07.2020, 12:05 17.07.2020, 12:07
CHP'li Arık: ''İnsanlar doğdukları yerde doysunlar''

Kayseri’nin merkez ilçeleri ile taşra ilçeleri arasında ciddi bir gelişmişlik farkının yaşandığına dikkat çeken Arık, ilçelerin sorunların araştırılması ve ilçelerin kalkınması için yapılması gereken önlemlerin belirlenmesi için hazırladığı araştırma önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, sık sık sorunlarını dile getirdiği Kayseri’nin ilçelerinin sorunlarının tespiti ve ilçelerin kalkınması için yapılması gerekenlerin araştırılması amacıyla araştırma önergesi hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sundu.

Kayseri’nin merkez dışındaki ilçelerinin gün be gün kan kaybettiğini, ilçelerin neredeyse köy haline geldiğini belirten Arık, Türkiye’nin sorunlarının çözümü için insanların doğdukları yerde doymalarının, eğitimden sağlığa tüm gereksinimlerinin yaşadıkları bölgelerde karşılaya bilmelerinin Türkiye’nin yaşadığı temel sorunların da çözümü olacağını söyledi. Arık, araştırma önergesinin gerekçesini şu sözlerle ifade etti: “İş olanağının olmadığı ilçelerimizde vatandaşlarımız ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık ile iştigal etmektedir. Ancak son yıllarda tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar nedeniyle insanlarımız ellerindeki hayvanlarını, tarlalarını satarak kent merkezine göçmektedir. 2019 yılı rakamları baz alındığında Özvatan ilçemizde 4164, Felahiye İlçemizde 5861, Akkışla ilçemizde 6247, Sarız İlçemizde 9.583, Hacılar ilçemizde 12.414, Sarıoğlan ilçemizde 14.552, Yeşilhisar ilçemizde 16.098, Tomarza İlçemizde 22.166, Pınarbaşı ilçemizde 24.080, İncesu ilçemizde 27.969, Bünyan ilçemizde 30.603, Yahyalı ilçemizde 36.076, Develi İlçemizde 65.745 yurttaşımızın yaşadığı görülmektedir. Bu rakam içinde de kent merkezinde yaşayan ama nüfusunu ilçesinde, köyünde gösteren yurttaşlarımızın sayısı hiç de az değil. İşsizliğin önemli bir sorun olduğu ülkemizde köyünden kente göçen her yurttaşımız maalesef işsizlik sorunun daha da büyümesine, ülkemizin hızla üreten bir toplumdan tüketen bir toplum haline gelmesine neden olmaktadır. Haziran ayı içinde birçok ilçemizde dolu yağışı, ani sıcaklık değişiklikleri ve bazı bölgelerimizde meydana gelen sel olayları da zor durumdaki üreticimizi daha da zor duruma düşürmüştür. Üreticilerimizin zararının karşılanmaması yaşanan sorunların daha da büyümesine belki de bu insanlarımızın da kente göçmelerine neden olacaktır. Oysa Türkiye’nin ihtiyacı üretimdir. Üretim için de insanları doğdukları yerde doyurmak, onları köklerinden koparmamak gerekiyor. Bu bağlamda, kurulacak olan Araştırma Komisyonu; ilçelerimizin sorunlarının tespiti ve ilçelerimizin kalkınması yapılması gerekenlerin ele alınmasına katkı sağlayacaktır.”

Yorumlar (0)