CHP'li Arık hükümete seslendi: Ne ekili tarla ne de ekecek çiftçi bulabilirsiniz!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, dolu yağışı nedeniyle zarar gören Felahiyeli çiftçilerin mağduriyetine dikkat çekerek, “Ektiği ürünler mazot, gübre, elektrik gibi temel girdi maliyetlerini bile karşılaşamayan çiftçilerimizin mağduriyetlerini giderin, yoksa seneye ne ekili bir tarla ne de ekecek bir çiftçi bulabilirsiniz” diye konuştu.

Vekil Haberleri 11.06.2020, 11:09 11.06.2020, 11:16
CHP'li Arık hükümete seslendi: Ne ekili tarla ne de ekecek çiftçi bulabilirsiniz!

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayserili üreticilerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme taşımaya devam ediyor. TBMM’de yaptığı konuşmada CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e yapılan saldırıyı kınayan Arık, “Halkın haklı sesi Grup Başkan Vekilimiz Sayın Özgür Özel'e yönelik çirkin saldırıyı lanetliyorum. Hak, hukuk, adalet mücadelemiz devam edecek. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da halkın sesi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Felahiye’de yaşanan dolu yağışı sonrası üreticilerin zarar gördüğünü belirten Arık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Felahiye ilçemizin Kuruhüyük, Darlı ve İsabey mahallelerinde 2 Haziran tarihinde yaşanan dolu yağışı çiftçilerimizi zor duruma soktu. Başta buğday ve arpa olmak üzere, şeker pancarı, nohut gibi ürünlerde büyük zararlar görüldü. Ektiği ürünler mazot, gübre, elektrik gibi temel girdi maliyetlerini bile karşılaşamayan çiftçilerimizin mağduriyetlerini giderin, yoksa seneye ne ekili bir tarla ne de ekecek bir çiftçi bulabilirsiniz.”

Yorumlar (0)