CHP'li Arık: Güneşli halkı topraklarını istiyor

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Güneşli Mahallesi’ni ziyaretini değerlendirdi.

Vekil Haberleri 14.03.2021, 11:30
CHP'li Arık: Güneşli halkı topraklarını istiyor

Ortadaki gerçekleri görmezden gelmenin ve inkar politikalarının işe yaramayacağını ifade eden Arık, “Sayın Başkan’ın Güneşli halkı ile buluşması, onların taleplerini dinlemesi gerçekten çok güzel. Sayın Başkan, ‘Halka rağmen değil, halkla beraber işler yapacağız’ diyor. Bu gerçekten anlamlı… Güneşli halkının talebi ortada: Güneşli halkı topraklarını istiyor. Sayın Başkan ilk meclis toplantısında samimiyeti göstermeli ve Güneşli halkının talepleri doğrultusunda karar almalıdır” diye konuştu.

Güneşli Mahallesi sakinlerinin 1960’lı yıllarda tarım okulu yapılması için bağışladığı araziye villa yapılacağı yönündeki Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararın ardından yaşanan tartışmalar, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Güneşli ziyareti ile yeni bir boyut kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın Güneşli’ye yaptığı ziyaretin son derece anlamlı olduğu vurgulayan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, görmezden gelmenin ve inkar politikalarının işe yaramayacağını ifade etti. Kendisinin bölgeyi ziyaretinin ardından yapılan açıklamaların siyasi kaygılarla yapılmış yanlış açıklamalar olduğunu belirten Arık, “Ben Güneşli’yi ziyaret ettim ve halkımızın sorunlarına dikkat çektim. Bölge halkının 1960’lı yıllarda tarım okulu yapılması için bağışladığı arazinin, yine bölge halkının talebi ve ülkemizin gereksinimleri doğrultusunda tarım amaçlı olarak kullanılmasını dile getirdim. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nden ve AKP’lilerden halkın gerçeklerinden kopuk, tamamen siyasi kaygılarla yapılan açıklamalar geldi. Ancak Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Memduh Büyükkılıç’ın bölgeyi ziyaretini gerçekten anlamlı buluyorum. Sayın Başkan’ın Güneşli halkı ile buluşması, onların taleplerini dinlemesi gerçekten çok güzel. Sayın Başkan, ‘Halka rağmen değil, halkla beraber işler yapacağız’ diyor. Bu gerçekten anlamlı… Güneşli halkının talebi ortada: Güneşli halkı topraklarını istiyor. Sayın Başkan ilk meclis toplantısında samimiyeti göstermeli ve Güneşli halkının talepleri doğrultusunda karar almalıdır. Sayın Başkan halkın toprağını halka verdiği zaman hiçbir sorun kalmayacaktır. Sayın Büyükkılıç’a eşlik eden Güneşli Muhtarımız Sayın Osman Közkenç’in bize anlattığı gibi Sayın Büyükkılıç’a da bu toprakların nasıl bağışlandığını, okulun nasıl hizmet verdiğini, sonrasında nasıl tarım alanı olarak kullanıldığını ve bugün orayı yeniden tarım alanı olarak kullanmak istediklerini anlatmıştır. Tekraren söylüyorum; şimdi Sayın Başkana düşen halka rağmen değil, halkla birlikte, halkın talepleri doğrultusunda bir meclis kararı alarak söz konusu araziyi tarıma açmak olmalıdır.” diye konuştu.

Yorumlar (0)