banner773

CHP'li Arık: 'Fransız çiftçisinden madalya alanlar Türk çiftçisini duymuyor'

CHP su sorunu çözülmediği için Japonya Büyükelçiliğine başvuran Kayseri Hacılarlı çiftçiyle buluştu.

Vekil Haberleri 02.02.2021, 10:51
CHP'li Arık: 'Fransız çiftçisinden madalya alanlar Türk çiftçisini duymuyor'

Çiftçi Ömer Dede, su sorunu nedeniyle 114 hayvandan sadece 32 hayvanın kaldığını belirterek, “Özhaseki, ‘Bu sorun beni aşar’ deyince bende Japonya Büyükelçiliği’ne yazdım” diyerek tepkisini dile getirirken, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Çiftçimiz üretim yapabilmek için 4 yıldır mücadele ediyor. Ama hiçbir sonuç alamamış. Tüm kapılar yüzüne kapanmış. Maalesef Türkiye’yi ithalat cennetine çevirenler, Fransız çiftçisine desteklerinden dolayı madalya alanlar Türk çiftçisini duymuyor” diye konuştu.

Kayseri Hacılar’da tarım ve hayvancılık yapan Ömer Dede, Orman İşletmelerinin araçları su tesisatına zarar verdikten sonra sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadı. Kendi olanaklarıyla sorunu çözmek için binlerce lira harcayan, çalmadık kapı bırakmayan Ömer Dede, sorunu çözümlenmeyince, tepkisini dile getirmek için Japonya Büyükelçiliği’ne mektup yazarak randevu talep etti. Japonya Büyükelçiliği tarafından görüşmeye davet edilen Ömer Dede’yi CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Hacılar İlçe Başkanı Ali Adanır evinde ziyaret ederek, şikayetlerini dinledi. Sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmadığını ifade eden Ömer Dede, su sorunu yüzünden 114 hayvanından sadece 32 hayvanının kaldığını belirterek, “Valiliğe 54 sayfa dilekçe yazdım. CİMER’e yazdım. Hiçbir sonuç alamayınca Milletvekilleri ulaştık. Kendisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Özhaseki Başkan’a, Mustafa Elitaş’a gittim. Özhaseki Başkan, ‘Bu sorun beni aşar’ dedi. Sonra Özhakesi, Elitaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büykükılıç benim telefonumu engelledi. ben de Türkiye’de sözü geçen Özhaseki Başkan’ın da gücü yetmiyorsa benim sorunumu Japonya mı çözecek diyerek, Japonya Büyükelçiliği’ne mektup yazdım. Onlarda telefonla arayarak, görüşmek istediklerini belirttiler” diye konuştu.

Çiftçi Ömer Dede, kendisinin binlerce lira harcayarak su borusu aldığını, KASKİ’nin yapması için para vermeye hazır olduğunu ancak yine de sorunun çözülmediğini belirterek, “Benim sorunumu çözmeyen KASKİ, Mustafa Elitaş’ın bağ evine ücretsiz boru döşüyor” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Çiftçimiz üretim yapabilmek için 4 yıldır mücadele ediyor. Ama hiçbir sonuç alamamış. Tüm kapılar yüzüne kapanmış. Maalesef Türkiye’yi ithalat cennetine çevirenler, Fransız çiftçisine desteklerinden dolayı madalya alanlar Türk çiftçisini duymuyor” dedi. Arık konunun takipçisi olacaklarını belirterek, “Ortada bir sorun varsa yetkililerin görevi sorunu çözmektir. Sorunu büyütmek, üreteni, çiftçiyi suçlamak değildir” diye konuştu.

Yorumlar (0)