banner758

CHP'li Arık esnafın isyanını dile getirdi: “Desteği geçtik köstek olmasınlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, pandemi sürecinde iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle esnafın mağdur edildiğini ifade etti. Yasaklar yedeniyle vatandaşların çarşı içine çıkamadığını, dükkanını açan esnafın bu nedenle siftahsız dükkanının kapattığını belirten Arık şunları söyledi: “Müjde açıklıyorlar.

Vekil Haberleri 31.05.2021, 11:17
CHP'li Arık esnafın isyanını dile getirdi:  “Desteği geçtik köstek olmasınlar”

Destek verdik diyorlar. Tek yaptıkları kredi verip, yükü vatandaşın omuzlarına yüklemek. Esnafımız artık AK Parti iktidarının müjdelerinden, desteklerinden korkar oldular. Esnafımızın ‘Desteği geçtik, yeter ki köstek olmasınlar’ diyor.”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri’de çarşı içinde faaliyet gösteren esnafın iktidarın yanlış uygulamaları nedeniyle mağdur edildiğini söyledi. Başta Kayseri’nin simgesi haline gelen pastırma ve sucuk satışı yapan esnaf olmak üzere çarşı içindeki esnafın, kısıtlama olduğu dönemlerde, dükkanlarını açtığını ancak yasaklar nedeniyle satış yapamadıklarını belirten Arık, “Esnafa ‘dükkanını açabilirsin’ diyorlar. Esnaf dükkanını açıyor, elaman çalıştırıyor, elektrik yakıyor ama müşteri yok. Çünkü yasak var. Vatandaş ancak yürüme mesafesindeki markete gidebiliyor. Peki, çarşıdaki binlerce esnaf ne olacak? Pastırmacısı, gıda satıcısı kime satış yapacak? Sonra esnaf destek isteyince, sen dükkanını açtın diyorlar. Açtı ama siftah yapmadan tekrar kapattı. Pastırmacılar kayak sezonunda satış yapmayı umut ediyordu ama yasaklar nedeniyle bu da gerçekleşmedi. Gurbetçiler gelir alışveriş yapar diye umut ediyordu, maalesef yasaklar nedeniyle bu umutları da boşa çıktı.

Bu da yetmiyormuş gibi hükümet esnafın post makinesinden çekilen üç kuruşuna göz dikti. Esnafımız haklı olarak isyan ediyor. Yandaş işadamlarının milyarlarca liralık borcunu silen iktidar, esnafın post makinesine göz dikmiş. Zaten vatandaşın cebinde para yok, yaparsa kredi kartı ile alışveriş yapıyor. Bu paraya da anında maliye el koyuyor. Evet esnafın borcu var sadece maliyeye değil, sigortaya borcu var, bankalara borcu var, eşe dosta borcu var, uçan kuşan borcu var. Sen hükümet olarak post makinesinden çekilen her paraya el koyarsan bu insanlar işlerini nasıl döndürecek? Evine ekmeği nasıl götürecek? İktidar durup durup müjde açıklıyor. Geçtiğimiz günlerde yeni petrol ve doğalgaz müjdesi verdiler, ertesi gün Cumhurbaşkanı kararı ile akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı. Müjde açıklıyorlar. Destek verdik diyorlar. Tek yaptıkları kredi verip, yükü vatandaşın omuzlarına yüklemek. Esnafımız artık AK Parti iktidarının müjdelerinden, desteklerinden korkar oldular. Esnafımızın ‘Desteği geçtik, yeter ki köstek olmasınlar’ diyor.” diye konuştu.

Yorumlar (0)