CHP'li Antmen 'Öldürülen her kadında AKP ve MHP'yi hatırlayın'

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İktidarın çekilme kararı aldığı İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasının 10. yıl dönümünde sözleşmeden çıkılmasına yönelik tepkiler de artarak devam ediyor.

Vekil Haberleri 11.05.2021, 11:36
CHP'li Antmen 'Öldürülen her kadında AKP ve MHP'yi hatırlayın'

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, yaptığı yazılı basın açıklamasında Türkiye'de her gün kadınların öldürüldüğünü belirterek "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak bu cinayetlere ortak olduğunu beyan etmek demektir. İşlenen cinayetlerde sadece katil değil 'azmettirenler' de yargılanmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

CHP'li Vekil işlenen her kadın cinayetinde mutlaka sözleşmeden çıkan AKP-MHP ittifakının hatırlanması gerektiğini söyleyerek "Bu ülkenin ilerici, aydın, üretici, emekten yana, hukukun üstünlüğü için çalışan, demokrasiye ve kadın erkek eşitliğine inanmış her yurttaş İstanbul Sözleşmesine sahip çıkıyor. Kadınlar adına; cinayetlere dur demek ve kadına yönelik şiddeti önleme amacıyla İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Unutmayın: miadı dolan İstanbul Sözleşmesi değil: bu sözleşmeden çıkan AKP ve MHP ittifakıdır." dedi.

Yorumlar (0)