CHP'li Antmen İller Bankasının CHP'li Mersin belediyesine engelini Meclis'e taşıdı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 27 Mayıs 2021 tarihli toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yol yapım çalışmalarının gerçekleştirilmesi için İller Bankasından Teminat Mektubu talepleri olduğunu fakat İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından teminat mektubunun verilmediğini açıklaması sonrası CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu TBMM Gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 28.05.2021, 14:58 28.05.2021, 15:02
CHP'li Antmen İller Bankasının CHP'li Mersin belediyesine engelini Meclis'e taşıdı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlaması için soru önergesi veren Antmen, devlet görevlilerinin siyasi kimliğe göre kararlar aldığını, partizanlık yaptığını ve bu nedenle İller Bankasının Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teminat mektubunu vermediğini belirterek “Mersin, vergi tahakkuk ve vergi gelirlerinde 5. sırada iken, merkezi hükümetten hizmet almada 24. sırada olan bir kentimizdir. Belediye Başkanımız Vahap Seçer seçildiği günden bu yana vatandaşlar arasında din, dil, ırk ve siyasi ayrım gözetmeden hizmet veriyor. Hem de AKP iktidarının engellemelerine, bütün zor koşullara ve baskıya rağmen. İktidarın ve bazı kamu görevlilerinin bu tutumu vatandaşların tamamını cezalandırmak demek olup bunun kabulü mümkün değildir. Vatandaşın vergisiyle maaş alan bütün devlet görevlileri kanunlara uysun ve hadlerini bilsin. Pandemi ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan vatandaşlar bir de bu memurların partizanlığıyla yüzünden mi sıkıntı çekecek? Yazıklar olsun…” ifadelerini kullandı.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

Bu bağlamda;

– Mersin Büyükşehir Belediyesinin 31 Mart 2019- 27 Mayıs 2021 tarihleri arasında İller Bankasına kaç tane kredi başvuru ve teminat mektubu başvuru talebi vardır?

- Bu taleplerden kaç tanesi olumlu sonuçlandırılmıştır?

- Olumsuz sonuçlandırılan ve cevaplandırılmayan kaç başvuru bulunmaktadır? Olumsuz cevap verilen taleplerin gerekçeleri nedir?

- İller bankası genel müdürlüğü Mersin’e yapılacak yatırımları neden engellemektedir?

– Mersin Akdeniz Belediyesinin 31 Mart 2019- 27 Mayıs 2021 tarihleri arasında İller Bankasına yapmış olduğu kaç kredi başvuru talebi ve teminat mektubu başvuru talebi vardır? Bu taleplerden kaç tanesi olumlu sonuçlandırılmıştır?

Yorumlar (0)