CHP'Lİ ANTMEN'DEN SÜLEYMAN SOYLU VE MHP'Lİ OLCAY KILAVUZ'A SERT YANIT

Mersin Milletvekili olarak seçilmiş bir Milletvekili var Anayasa’nın 80 maddesi Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, seçildikleri bölgeyi veya kendilerini seçenleri değil, bütün Milleti temsil ederler der Yani Hangi partiden olursa olsun bir milletvekili ayrımsız , amasız , fakatsız tüm milleti temsil eder , etmek zorundadır.

Vekil Haberleri 05.09.2022, 11:18
CHP'Lİ ANTMEN'DEN SÜLEYMAN SOYLU VE MHP'Lİ OLCAY KILAVUZ'A SERT YANIT

İsmini anmayacağım , aslında hakaretler savurmasa ve gerçeğe aykırı beyanlarda bulunmasa hiç muhatap almayacağım bu Milletvekili 85 milyonun değil sadece kendi gibi düşünmesini istediği seçmenine şirin gözükmek için Mersin Büyükşehir Belediyemize iftira etmeyi kendine tek amaç ve görev edinmiştir. Bu yetmemiş Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3 milletvekilini de kendi düzlemine çekerek siyasi reklam yapmaya çalışmaktadır.

 

Ona denecek tek şey var aslında “hadi oradan”…

 

Sayın Basın mensupları

 

Bu Milletvekili Mersin’in barışına , huzuruna , mutluluğuna düşmandır. Bu milletvekili Mersin Büyükşehir Belediyemize iftiralar atarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmeye çalışmaktadır.

 

Bu Milletvekili ısrarla Mersin Büyük Şehir Belediyesi ve CHP’li İlçe Belediyelerine çamur atmaya , sözde Belediyelerimizi terör ve terörizm ile irtibatlandırmaya çalışmaktadır.

 

İstediği kadar çamur atsa bu konuda Belediyelerimizde izi kalmaz.

 

Neden mi ?

 

Belediyelerde işçi istihdamı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır.

 

Belediyeler Yönetmeliği 6.maddesine göre işçi ihtiyaçlarını, iş kolu, meslek pozisyonu, öğrenim, iş tecrübesi, ücret, sosyal yardımlar gibi ayrıntılarla yazılı veya elektronik ortamda Kurumdan  (İŞKUR’dan) talep etmek ve 8 inci madde hükümleri saklı kalmak üzere Kurum tarafından gönderilenler arasından karşılamak zorundadır.

 

Aynı Yönetmeliği 4.maddesi gereğince Belediyeler : Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olanları işe alamazlar.

 

İşçi alımında önce Adli Sicil kaydına bakılır ve ayrıca işe girecekler için İçişleri Bakanlığı tarafından güvenlik soruşturması yapılır.

 

Eğer Belediyelerimizde bir terörist çalışıyorsa bunun suçu Adli Sicil kaydını tutan Adalet Bakanlığı ve güvenlik soruşturmasını yanlış yapan İçişleri Bakanlığıdır.

 

Değerli Basın Mensupları

 

Bir de deyim yerinde ise ” bozacının şahidi şıracı” var.

 

Son zamanlarda yargıya intikal eden pek çok kriminal şahıs ile resimleri basında yayınlana bir İçişleri Bakanı var. Bu Bakan bizlerin soru önergelerine ya hiç cevap vermez, ya da mevzuata göre işlem yapılmıştır der geçer. İktidara geldiğimizde yapılanların mevzuata uygun yapılıp yapılmadığını elbette kontrol edeceğiz. Konumuz şimdi bu değil.

 

Adı geçen Milletvekili bir soru önergesi ile Mersin Büyükşehir Belediyemiz ve CHP’li Belediyelere çamur atmaya malzeme istiyor , bundan bahsettim ;

 

İçişleri Bakanı ne cevap veriyor ?

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve ilçe Belediyeleri personeli arasında 33 kişi PKK/KCK, 5 kişi FETÖ/PDY ve 2 kişi HİZBULLAH terör örgütü mensubu olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmış, 14 kişi adli makamlarca tutuklanmıştır.

Ayrıca; PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken ölen ya da terör suçlarından tutuklu/hükümlü bulunan şahısların yakınlarından 33 kişi halen Mersin Büyükşehir Belediyesinde çalışmaktadır.

 

 

Cevaba bakın Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunan teröristler Belediyelerde çalıştırılmıştır demiyor ; Mersin’de Büyükşehir ve parti ayrımı yapılmadan 40 kişi terör örgütü mensubu olduğu gerekçesi ile göz altına alınmış diyor ;  hangi Belediyeler belli değil

14 kişi tutuklanmış ; yine . hangi Belediyelerden belirtilmemiş

Bir de terör suçlusu 33 kişinin yakını Büyükşehir belediyesinde çalışıyormuş. Yazıktır , günahtır nerde kaldı cezaların şahsiliği prensibi ? Adamın ailesinde bir suçlu varsa onu da mı içeri atalım , adamın soyunu sopunu nerden bilsin Belediyeler.

 

 

İçişleri Bakanı’na soruyorum isim vermeyeceğim 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası ordudan ihraç edilen ve darbe girişimine kalkışan Yurtta Sulh Konseyinin üyesi olduğu gerekçesiyle 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan vatan haininin kardeşi  Büyükelçi olarak atanmış mıdır , atanmamış mıdır ?

 

Sayın Basın Mensupları

 

Meclis’te söyledim bir kez daha söyleceğim: Türkiye’de bir yalanlar ittifakı, iftiralar birlikteliği, haysiyet cellatlığı koalisyonun var  Ülkemizin kurucu ve kurtarıcı Partisi CHP’yi utanmadan sıkılmadan PKK ile yan yana anmaya cüret edenler teröristi belediyede boşuna aramasın; ben adres vereyim; gitsin, terörist başının kardeşini devletin kanalı TRT’ye çıkartanların arasında arasın.

 

Mersin bir barış kentidir , birlikte yaşama kültürünün içselleştirildiği bir huzur kenttir. Kimsenin de nefret diliyle, ırkçı söylemlerle, şiddete eğilimli yapılarıyla ülke ve Mersin’deki barış ve kardeşlik iklimine bozmaya hakkı yoktur

 

Bunlar, ülkemizdeki barış ve kardeşlik için çok açık bir engel oluşturuyorlar. Bitmiş siyasetlerini ayakta tutmak, oylarının erimesine engel olmak için bu halkı birbirine düşürmeye çalışıyorlar.

 

Halka hizmet etmek için gece gündüz çalışan belediye başkanlarımıza iftira atıyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve CHP’li İlçe Belediye Başkanlarımız ranta değil halka ve ayrım yapmadan tüm Mersinli’lere hizmet diyor.

 

Esas dertleri Belediyelerimizin hizmetlerinden rahatsız olmalarıdır. 

 

Ama az kaldı ne yaparlarsa yapsınlar gidiyorlar. Geliyor gelmekte olan …

 

Alpay Antmen CHP Mersin Milletvekili

Yorumlar (0)