banner754

CHP'li Antmen'den Soylu'ya: Kim bu polis?

Antmen yaşananların asla kabul edilemeyecek olduğunu belirterek “Polis ekipleri olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi devam etmiştir. Bu polis memuru hakkında mutlaka soruşturma açılmalıdır. Bu tip davranışlar hem insan haklarına tamamen aykırıdır hem de vatandaşın devletle olan bağını da zayıflatan hareketlerdir” dedi.

Vekil Haberleri 10.02.2022, 10:58
CHP'li Antmen'den Soylu'ya: Kim bu polis?

Şırnak’ın İdil ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektriğe yaptığı zamları protesto etti. Sanat Sokağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişinin zamlara karşı yapmak istediği açıklama, koronavirüs salgını gerekçesiyle polislerce engellendi.

Bu esnada sokakta hiçbir şey yapmadan duran bir vatandaşın yüzüne bir polis kalkanıyla sertçe vurmuş ve bu nedenle bu vatandaşın yaralanmıştı. CHP konuyu Meclise taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için Meclis Başkanlığına önerge veren Alpay Antmen “Şırnak İdil’de hiçbir şey yapmadan yolun kenarında duran vatandaşa kalkanıyla vuran ve vatandaşı yaralayan polis memuru kimdir? Bu polis memuru ile ilgili idari ve hukuki soruşturma açılmış mıdır?” diye sordu.

Mersin Milletvekili Alpay Antmen yaşananların asla kabul edilemeyecek olduğunu belirterek “Polis ekipleri olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi devam etmiştir. Bu polis memuru hakkında mutlaka soruşturma açılmalıdır. Bu tip davranışlar hem insan haklarına tamamen aykırıdır hem de vatandaşın devletle olan bağını da zayıflatan hareketlerdir” dedi.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şunlar;

– Şırnak İdil’de hiçbir şey yapmadan yolun kenarında duran vatandaşa kalkanıyla vuran ve vatandaşı yaralayan polis memuru kimdir? Bu polis memuru ile ilgili idari ve hukuki soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa neden beklenmektedir?

- Aşı karşıtları sosyal mesafeye uymadan ve maskesiz bir şekilde büyükşehirlerde miting ve toplantı yaptığında bulaşmayan koronavirüs elektrik zamları protesto edildiğinde mi bulaşıyor?

-Vatandaşın anayasal demokratik hakkı olan protestoları ve açıklamaları neden engellenmektedir? Polisin demokratik hakkını kullanan vatandaşlara müdahale etmek yerine onları eylem yaparken koruması gerekmez mi?

– Polis memurlarının vatandaşlara bu tip müdahalesinin önüne geçmek için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?

Yorumlar (0)