CHP'li Ali Keven'den, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümünde bir mesaj yayınlayarak KKTC'nin Barış ve Özgürlük Bayramını kutladı.

Vekil Haberleri 20.07.2019, 12:09
CHP'li Ali Keven'den, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümü mesajı

“20 Temmuz 1974 tarihinde başlayan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 45. yıldönümündeyiz. KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun.

Harekâtın talimatını veren dönemin Başbakanı Sayın Bülent Ecevit'i, Başbakan Yardımcısı Sayın Necmettin Erbakan'ı ve Dışişleri Bakanı Sayın Turan Güneş'i saygı ve rahmetle anıyorum. KKTC'nin kurucusu Sayın Rauf Denktaş'ı ve Kıbrıs şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.

Türkiye Cumhuriyeti'nin barışı sağlamak için tüm ambargo tehditlerine karşı adaya çıkarak adada yaşayan herkesin can ve mal güvenliğini sağlaması ve emperyalist dünyanın tüm kışkırtmalarını boşa çıkartması tarihte yerini almıştır.

“Biz aslında savaş için değil, barış için, ve yalnız Türklere değil, Rumlara da barış getirmek için Ada’ya gidiyoruz. Türkiye’nin Kıbrıs’ta barış, kardeşlik ve özgürlük için giriştiği harekat, bu sabah erken saatlerde başlamıştır…"

(Bülent Ecevit)

Harekât sonrasında ABD başta olmak üzere emperyalist dünyanın Türkiye'ye uyguladığı ambargo kararlarının sonucunda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu sağlanmıştır. Ambargonun olumsuz etkileri yıllar sonra AKP tarafında ne yazık ki iç politikaya malzeme edilmiştir.

2002-2004 dönemi arası yine emperyalist dünyanın Kıbrıs Türklerini yalnızlaştırmayı amaçladığı "Annan Planı" devreye sokulmuştur. Bu plan dönemin başbakanı ve AKP hükümeti tarafından ne yazık ki sahiplenilerek savunulmuştur. Bu süreçte Rauf Denktaş ve KKTC'nin ulusal geleceğini sahiplenen herkes planlı bir itibarsızlaştırma kampanyasına maruz bırakılmıştır. Bu süreçte yaşananlar dün gibi hafızamızdadır. Rauf Denktaş'ı ömrünün son yıllarında itibarsızlaştırmaya çalışanları tarih unutmayacaktır!”

Yorumlar (0)