CHP'li Ali Keven'den EYT'lilere destek!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nin (EYT) Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı.

Vekil Haberleri 08.09.2019, 22:24
CHP'li Ali Keven'den EYT'lilere destek!

Yirmi yıl önce çıkarılan yasa ile emeklilik hakları ellerinden alınan binlerce yurttaşın katıldığı mitinge çok sayıda CHP ve İyi Parti milletvekili katıldı.

Milyonlarca insanı ilgilendiren EYT mağduriyetinin giderilmesine yönelik verdikleri kanun teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini ifade eden Keven,

“Maalesef Meclis’e sunduğumuz tüm kanun teklifleri AKP ve MHP vekillerinin oylarıyla reddediliyor. Bunu EYT konusunda yaşadık. Staj sigortası mağduriyeti konusunda yaşadık. Öğrenim kredisi borçlarının ertelenmesi konusunda yaşadık. Bu insanlar sorunlarını TBMM'nin çözmesini bekliyor. Tüm partilere sesleniyoruz partizanca bir yaklaşımı artık bırakalım gelin hep birlikte hem EYT mağduriyetini giderelim hem de sosyal güvenlik sisteminde ki sorunları giderelim.”

Mitinge destek vermek için gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yaptığı konuşmada Ankara'da yaşayan EYT mağdurlarının tamamının Genel Sağlık Sigortası’nı üstleneceklerini ve bu şekilde  aileleriyle birlikte bir sağlık güvencesine kavuşacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)