CHP'li Ali Keven: Çekerek için hayırlı olsun

Çekerek Süreyyabey Barajı’nın kirlenmesini önlemek için yapılacak arıtma tesisinin ihalesinin yapılması üzerine CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Vekil Haberleri 04.12.2020, 15:10
CHP'li Ali Keven: Çekerek için hayırlı olsun

“Çekerek ilçemizde Süreyyabey Barajı'nın kirlenmesinden dolayı ve bölgede bir geçim kaynağı olan balıkçılığın tehlikeye düşmesi sebebiyle gündeme gelmesine defalarca vesile olduğum Atıksu Arıtma Tesisi ihalesinin yapılmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ve İLBANK Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum.” diye konuşan Keven, arıtma tesisinin yapılması için barajın önemini ve bölge için geçim kaynağı olacak balıkçılığı sürekli gündeme getirdiğini ifade etti.

“Ekim-Kasım 2018 tarihlerinde basın ve sosyal medya üzerinden barajda ki balık ölümlerini sürekli gündeme getirerek Süreyyabey Barajı'nın bölge halkı için bir geçim kaynağı olduğunu ve baraj havzasında ki kanalizasyonların arıtma tesisinde toplanması gerektiğini vurguladım. 6 Kasım 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, İçişleri Bakanlığı’na ve Tarım ve Orman Bakanlığı'na yazılı soru önergesi verdim. Süreyyabey Barajı'nın Çekerek ve bölgesi için ne kadar önemli olduğundan bahsederek arıtma tesisinin acil kurulmasını talep ettim. 21 Kasım 2018'de TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçesi görüşülürken sayın bakana ve bürokratlarına sorunu anlattım. Konuyu İLBANK Genel Müdürü'ne de bütçe görüşmelerinde ilettim. Soru önergelerime gelen cevaplarda yatırım programına alınacağı ve ileride yapılacağı bakanlıklarca ifade edildi. Nihayetinde 1 Aralık 2020 tarihi itibarıyla Çekerek arıtma tesisinin ihalesini yapan İLBANK Genel Müdürlüğü yetkililerine tekrar teşekkür ediyorum. 2 yıllık inşaat süresi içinde tesisin tamamlanması dileğiyle hayırlı uğurlu olsun.”

Yorumlar (0)