CHP'li Ali Keven: Bodrum Kat Sığınağında Kütüphane!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a ‘Bir kütüphane bodrum kattaki sığınakta hizmet verebilir mi?’ diye sordu.

Vekil Haberleri 23.11.2021, 11:56
CHP'li Ali Keven: Bodrum Kat Sığınağında Kütüphane!

CHP'li Ali Keven, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a ‘Bir kütüphane bodrum kattaki sığınakta hizmet verebilir mi?’ diye sordu.

 “Sayın Bakan, halk kütüphanelerini neden görmezden geliyorsunuz? Bu kurumdan sizin bakanlığınız sorumlu! Şimdi Halk Kütüphanelerini anlatacağım. Çünkü bakın, elimdeki şu fotoğraf Yerköy ilçemizin Halk Kütüphanesi'ne aittir. Bunun gibi pek çok yerde çocuklarımız, öğrencilerimiz güneş ışığının dahi içeriye giremediği bodrum katlarında sığınaktan bozma yerlerde kütüphane hizmeti alıyor. Bu kütüphane Yerköy Kaymakamlık binasının sığınağında hizmet veriyor. Geçen sene aynı sorunu ilettim, dilimde tüy bitti. Artık tam donanımlı bir kütüphane yaptırmayı gündeminize almalısınız.”

Yorumlar (0)