CHP'li Ali Keven, Bakan Ersoy’a Yozgat’ın Turizm Potansiyelini Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven, Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi hakkında konuştu.

Vekil Haberleri 23.11.2021, 13:04
CHP'li Ali Keven, Bakan Ersoy’a Yozgat’ın Turizm Potansiyelini Anlattı

Yozgat’ın turizm alanında yaşadığı yerel sorunları anlatan Keven, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yozgat’a davet etti.

“Yozgat üç tarihî başkentin ortasında bir il olup tarihî süreçte Hitit medeniyetinin yerleşim birimlerine sahiptir. Hattuşaş'ın yanı başında yer alan Alişar Höyüğü, Tavium Antik Kenti, Galatlar'a ait Kerkenes Harabeleri, Selçuklu mirası Behramşah Kalesi ve adını sık sık duyurmaya çalıştığımız "Basilica Therma" yani Sarıkaya Roma Hamamı gibi birçok tarihî mirasa sahiptir. Yozgat, Çamlık Millî Parkı, Akdağ-Çayıralan Ormanları, Aydıncık Kazankaya Kanyonu gibi doğa turizminde değerlendirilecek bir potansiyele sahiptir.

Yozgat ayrıca Sorgun'da, Sarıkaya'da, Boğazlıyan'da, Yerköy'de, Saraykent'te bulunan şifalı sıcak su kaynaklarıyla termal turizm potansiyeline de sahiptir. İlimizin termal kaynakları ciddi teşvikler sunularak yatırımcıyla buluşturulmalıdır. Bunun planlamasını siz yapmalısınız Sayın Bakanım. Yozgat'ta bahsettiğim bu değerlerimizi içine alan tur güzergâhları mutlaka hazırlanmalıdır. Kapadokya'ya ve Hattuşaş'a gelen turistlerin örneğin bir Sarıkaya Roma Hamamı'nı görmeleri mutlaka sağlanmalıdır. Bu konuda hassasiyet bekliyoruz.” diye konuşan Keven, Sarıkaya Roma Hamamı’nı görmesi için Bakan Ersoy’u Yozgat’ davet etti.

“Bölgemiz için ciddi anlamda bir ilgi odağı olabilecek Sarıkaya Roma Hamamı'nın artık arkeolojik kazıları ve çevre düzenlemeleri tamamlanarak bir turizm merkezi olmasını istiyoruz. Burada sizleri Roma Hamamı'na davet ediyorum. Gelin, birlikte gidelim ve orada yarım kalan, kamuoyunun içini acıtan durumu birlikte görelim. Şu an paslı tel örgülerle çevrili bir vaziyettedir. Arkeolojik kazıları yarım bırakılmıştır. İl özel idaresine ait olan ve yıkılması gereken bir hamam yapısı öylece yerinde durmaktadır. Kazıların bundan dolayı durduğu söylenmektedir. Özel mülklerin tamamen yıkıldığı bir yerde il özel idaresine ait olan ve AKP ilçe başkanı tarafından işletilen hamam ve pansiyon neden yıkılamıyor? Yozgat Sarıkaya halkı bu konuda acil bir cevap bekliyor.”

Yorumlar (0)