banner773

CHP'li Ali Haydar Hakverdi Belediyenin "Katkılı İşe Alımları" Gündeme Taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, TBMM Başkanlığı’na sunduğu yazılı önerge ile Çamlıdere Belediyesi’nin sosyal medya hesabında paylaştığı; “Belediye Başkanı ve AKP İlçe Başkanının katkılarıyla 34 kişinin kamu kurumlarında işe yerleştirildiği” duyurusunu meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 15.09.2021, 13:44
CHP'li Ali Haydar Hakverdi Belediyenin "Katkılı İşe Alımları" Gündeme Taşıdı

Hakverdi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “14.09.2021 tarihinde Çamlıdere Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşıma göre; Çamlıdere Belediye Başkanı ve AKP İlçe Başkanının katkılarıyla 34 kişinin kamu kurumlarında işe yerleştirildiği duyuruldu. İşe giren kişi sayısı ve kurumlar şöyle sıralanıyor. "15 kişi Çamlıdere Milli Eğitim Müdürlüğü, 7 kişi Çamlıdere Orman İşletme Müdürlüğü, 3 kişi Çamlıdere Huzurevi Müdürlüğü, 4 kişi Çamlıdere Orman İşletme Müdürlüğü Yangın Helikopter Yer İşçisi, 5 kişi Çamkoru Milli Parkı” olduğunu belirtti

 

GENÇLERİMİZ İKTİDARIN TORPİL DUVARINA ÇARPIYOR

 

Hakverdi; “Ülkemizin en büyük sıkıntılarından biri de işsizliktir. Her geçen gün kontrolsüzce sayısı artan üniversiteler ve bu üniversitelerden mezun olan gençlerimiz, mezun oldukları bölümlerle ilgili iş bulma ümidiyle birçok sınav ve mülakat sisteminden geçiyorlar. Gayeleri iş bulmak ve hayatlarını idame ettirmek olan gençlerimiz, ne yazık ki iktidarın torpil duvarına çarpmaktadırlar.” dedi.

 

İKTİDARA YAKIN KİMSELERİN LİYAKATSİZ BİR ŞEKİLDE, KAMU KURUMLARINA ATANMALARI VİCDANLARI VE ADALET OLGUSUNU DERİNDEN SARSIYOR

 

Hakverdi son olarak, “İşsizlik oranı, Türkiye tarihinin en üst seviyelerine yaklaşmışken ve yüz binlerce gencimiz iş bulabilmek adına umutlarını yitirmeye yüz tutmuşken; iktidara yakın kimselerin liyakatsiz bir şekilde, kamu kurumlarına atanmaları vicdanları ve adalet olgusunu derinden sarsmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

Ali Haydar Hakverdi’nin Yanıtlaması İstemiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat BİLGİN’e Sorduğu Sorular Şöyle;

1.      Ankara’nın Çamlıdere İlçesi’nin sosyal medyadaki belediye sayfasında paylaşılan bu duyuru doğru mudur?

 

2.      Yapılan bu paylaşım doğru ise işe alınan 34 kişi hakkında, işe alım süreci ile ilgili bir inceleme başlatılacak mıdır?

 

3.      Kamu kurumlarına yerleştirilen bu 34 vatandaşın, ilgili kurumlar için yapılan sınavlarda aldıkları puanlar ve sıralamaları kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?

Yorumlar (0)