CHP'li Ali Fazıl Kasap: “Çinigaz soygununa kim dur diyecek?

CHP Kütahya Milletvekili, Dr. Ali Fazıl Kasap, Kütahya’da faaliyet gösteren Çinigaz’ın ön ödemeli yani kartlı sayaç kullanan abonelere usulsüz bir biçimde borç tahakkuk ettirdiğini söyledi.

Vekil Haberleri 20.09.2021, 13:21 20.09.2021, 13:32
CHP'li Ali Fazıl Kasap: “Çinigaz soygununa kim dur diyecek?

Kış aylarının yaklaşmasıyla doğalgaz kullanımının artacağını ve Kütahya’da yaşayan vatandaşların şu anda sürekli borç durumuyla karşı karşıya bırakıldığını belirten Kasap, Çinigaz’ın bu soygununa kim dur diyecek? dedi.

Artan gıda fiyatları, artan işsizlik, artan kira fiyatlarının zaten vatandaşın belini büktüğünü belirten Kasap, sadece son 3 yılda elektriğin yüzde 98,6, doğalgazın yüzde 110,7 zamlandığını hatırlatarak, “ekonomi uçacaktı, faturalar uçtu” dedi. Çinigaz’ın yükümlülüğünde olan ve vatandaşların ücretsiz rahatça ulaşabileceği otomatik doğalgaz yükleme istasyonu kioks noktalarının şehrin muhtelif yerlerine neden yerleştirilmediğini de soran Kasap, “kimsenin Kütahyalı hemşehrilerimizi yormaya hakkı yok. Çinigaz yükümlülüğünü ne zaman yerine getirecek?” dedi.

Çinigaz ile ilgili daha önce Enerji Bakanlığına soru önergesi de verdiğini hatırlatan Kasap, siyasi iktidarın yaşanan bu soyguna seyirci kaldığını belirtti. Kütahya Belediyesinin yüzde 10 iştiraki olduğu Çinigaz’ın hangi usule göre ön ödemeli yani kartlı sayaç kullanan abonelere borç tahakkuk ettirdiğini soran Kasap, Çinigaz’ın, Kütahya Belediyesi’nin ve Enerji Bakanlığı’nın bu soyguna daha ne kadar göz yumacağını sorarak, bu konunun üzerine gideceğini ve bu soyguna izin vermeyeceğini söyledi.

 

Yorumlar (0)